Sute de migranţi AU FORŢAT intrarea în Uniunea Europeană. Autorităţile au fost luate prin surprindere

2 340

Cel puţin 187 de migranţi au reuşit să intre în enclava spaniolă Ceuta din Maroc, alergând în viteză pentru a depăşi postul de frontieră în zorii zilei de luni, a anunţat prefectura enclavei, citată de AFP.

„Au intrat la ora 05:00 dimineaţă (02:00 GMT) prin postul de frontieră alergând”, a explicat un purtător de cuvânt al prefecturii acestei enclave spaniole. Potrivit unor estimări provizorii, 187 de persoane au intrat astfel în Ceuta.

„Nu a mai existat o astfel de tentativă de foarte mult timp aici”, a indicat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile.

Într-o înregistrare video difuzată de o televiziune locală pot fi văzuţi tineri originari din Africa subsahariană, exultând pe străzile Ceutei şi strigând ‘Bun venit în Spania!’. Majoritatea dintre ei au fost transferaţi în centrul de migranţi de unde vor putea să facă o cerere de azil.

Crucea Roşie spaniolă a indicat pe Twitter, la rândul său, că voluntarii săi au acordat asistenţă pentru 186 de persoane intrate în acest fel în Ceuta, dintre care patru au fost transferaţi la spital în urma unor răni uşoare.

Singurele frontiere terestre între Africa şi Europa, enclavele spaniole Melilla şi Ceuta, din nordul Marocului, sunt căi de acces preferate de imigranţii clandestini africani.

Ceuta are 74.000 de locuitori şi se întinde pe o suprafaţă de mai puţin de 20 kilometri pătraţi. Ea este situată la 50 km est de oraşul marocan Tanger, în faţa Strâmtorii Gibraltar.

La 1 august, circa 200 de persoane încercaseră în zori să depăşească gardul înalt de la frontieră, utilizând foarfeci şi ciocane pentru a forţa deschiderea unor porţi, iar 73 dintre ei au reuşit să intre astfel în enclava Ceuta.

 

via Stiri pe surse

2 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Intra maimutele salbatice in Europa. Pregatiti-va trancanele si vanatii ca pe soarecii de camp.

  2. Ionut Moraru says

    Vorba aceea, vanati-i dar cu liniuta

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php