Românii din Spania i-au comemorat pe eroii neamului de sărbătoarea Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor Români

0 335

Joi, 25 Mai, cu ocazia sărbătorii Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor Români cu binecuvântarea Prea-Sfinţitului Timotei, Frăția Ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil -Spania în colaborare cu parohiile : Collado Villalba – preot protopop Ilie Tabarcia , Las Rosas -Majadahonda – preot Nicodim Moldovan și Brunete – preot Sava Flavius Sebastian au organizat, pentru prima dată un parastas de pomenire pentru toți EROII NEAMULUI ROMANESC, urmat de un mic omagiu adus tuturor celor care s-au jertfit pentru Hristos, Neam și Țară.

Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor Martiri Ionel Moța și Vasile Marin din localitatea Majadahonda, calle Cementerio, începând cu ora 20:00.

Zeci de români din Spania îmbrăcați în costume populare au participat la această ceremonie religioasă în care s-au cântat la final și cântece patriotice românești.

Parastasul a fost oficiat de un sobor de cinci preoți în frunte cu protopopul Ilie Tabarcia.

Organizatorii i-au chemat la pomenire pe cei ce îl au în suflet pe Hristos care iubesc Crucea și Neamul Românesc, care a dat atâția eroi,martiri și mucenici.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php