SUA: Președintele Trump numește zece magistrați conservatori ca judecători federali

0 310

Donald Trump nu e un om perfect, dar…

Președintele american, Donald Trump, a nominalizat 10 magistrați conservatori pentru posturi vacante de judecători la curți federale. Trump continuă astfel să îndeplinească promisiunile făcute în campania electorală și începute, în domeniul justiției, prin desemnarea lui Neil Gorsuch la Curtea Supremă a SUA.

În primele săptămâni ale mandatului, Trump l-a nominalizat pe Neil Gorsuch, confirmat apoi de Senat, pentru locul lăsat vacant în tribunalul constituțional de moartea lui Antonin Scalia. Dar chiar dacă Președintele american va mai avea ocazia să numească încă doi judecători la Curtea Supremă (ceea ce, spre împlinirea coșmarului cel mai negru al Stângii, este foarte posibil având în vedere vârsta cel puțin a judecătorilor Kennedy și Ginsburg) aceasta nu ar fi mai mult decât 2% dintre nominalizările extrem de importante pe care el le-ar putea face în primul său mandat.

Deja, Donald Trump a mai nominalizat, luni, 10 judecători – dintre care 5 pentru curțile federale de apel și 5 pentru curțile federale districtuale.

În total în aceste instanțe sunt 122 de posturi de judecători vacante, lăsate astfel de administrația Obama. Lipsit de controlul Senatului (care face confirmările și care poate respinge propunerile președintelui) în legislatura precedentă, Obama a preferat să aștepte alegerile din noiembrie 2016 pe care, la fel ca mai toată lumea, se aștepta să le câștige Hillary „we came, we saw, he died” Clinton, continuatoarea sa în munca de distrugere a Americii.

Acum, cu ajutorul majorității Republicane din Senat, Donald Trump are de numit peste 100 de magistrați tineri, care vor modela pentru decenii peisajul justiției federale din SUA. Importanța uriașă a judecătorilor federali este relevată de faptul că în 99% dintre cauze, curțile federale de apel sunt instanța finală, întrucât Curtea Supremă respinge aproape toate solicitările de re-examinare.

Toate numirile se fac pe viață.

Iată cine sunt cei 5 desemnați de Trump să ocupe locuri din curțile de apel federale:

  • Justice Joan Larsen de la Curtea Supremă din Michigan, pentru Al Șaselea Circuit;
  • Attorney John K. Bash, pentru Al Șaselea Circuit;
  • Professor Amy Coney Barrett de la Școala de Drept „Notre Dame”, pentru Al Șaptelea Circuit;
  • Justice David Stras de la Curta Supremă din Minnesota, pentru Al Optulea Circuit;
  • fostul Solicitor General din Alabama, Kevin Newsom, pentru Al Unsprezecelea Circuit.

Doi dintre aceștia, Larsen și Stras, au fost pe lista de 21 convenită în timpul campaniei electorale împreună cu organizațiile conservatoare și de pe care Trump l-a selectat în cele din urmă pe Gorsuch. Cei mai mulți au fost magistrați-asistent ai unora dintre judecătorii de la Curtea Supremă și cu toții au referințe excepționale ca „originaliști” care cred în interpretarea Constituției și a legilor în conformitate cu înțelesul lor originar.

Leonard Leo, vicepreședinte executiv la Federalist Society (think tank juridic conservator) a salutat nominalizările ca „foarte impresionante”. Carrie Severino, consilier general la Judicial Crisis Network și fost asistent al judecătorului Curții Supreme Clarence Thomas, a fost de acord, declarând că „președintele face noi pași în îndeplinirea promisiunilor de campanie prin numirea de judecători înalt calificați și principiali”.

Ken Blackwell, de la American Civil Rights Union și care a servit drept consilier pe probleme de politică internă în echipa de tranziție, fost ambasador al SUA la Comitetul ONU pentru Drepturile Omului, a afirmat că „Președintele Trump demonstrează o hotărâre curajoasă în alegerea unor judecători principiali conservatori pentru băncile federale. Sunt milioane de americani care au votat pentru Donald Trump din cauză că aceasta a fost tema numărul unu pentru ei. Soarta a multe dintre aceste probleme dragi milioanelor de americani sunt în mâinile Curților mai degrabă decât ale Congresului, Casei Albe sau parlamentelor locale”, a adăugat Blackwell.

„De la libertatea religioasă, la Al Doilea Amendament (al Constituției SUA, cel referitor la portul de armă, n. tr.), la securitatea granițelor și securitatea națională, alcătuirea tribunalelor federale va modela destinul națiunii noastre”.

Toate reacțiile citate au fost oferite pentru Breitbart News.

Este doar un alt exemplu de modul în care alegerea nesperată a lui Donald Trump se dovedește o mare biruință, nu doar pentru SUA ci pentru civilizația occidentală în general.

 

sursa: Cultura Vieții

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php