În numele iubirii de aproapele

0 477
Cum era de așteptat recenta declarație a Mitropolitului Olteniei, IPS Irineu, referitoare, printre altele, la neamestecul instituțiilor din afara țării în problema Referendumului pentru definirea statutului familiei, a provocat noi reacții din partea apărătorilor Drepturilor Omului.
Imagini pentru ipocrizie mASCA
Biserica a fost din nou acuzată de homofobie, de faptul că sprijină în mod partinic Coaliția pentru Familie deși respectiva formațiune nu e alcătuită din preoți, călugări sau credincioși ortodocși practicanți, ci din membrii mai multor culte creștine ori necreștine sau chiar din atei, iar decizia pro-referendum nu a adoptat-o Sfântul Sinod, ci Camera Deputaților.
Curios este faptul că tocmai aceia care consideră învățătura creștină drept una demodată ori o simplă poveste de adormit copii pretind Bisericii să tolereze în numele iubirii de aproapele niște practici pe care nici o altă religie monoteistă nu le tolerează și care nu au legătură nici cu credința, nici cu legea firii. Mai mult, adversarii implicării Ecclesiei în viața Cetății îi cer acesteia să își dea girul pentru legiferarea unor uniuni de tip familial bazate tocmai pe astfel de practici.
Dar Biserica nu poate face asta pentru că Însuși Hristos nu a făcut-o. El i-a primit și iertat pe păcătoși, dar nu le-a dat frâul liber patimilor. Spre exemplu, nu i-a spus femeii prinsă în adulter „te-am iertat, du-te și păcătuiește în continuare căci este dreptul tău să o faci” ci „te-am iertat, du-te și nu mai păcătui”. Ori, cine poate fi mai generos decât Iisus Hristos?
de Vlad Mateescu ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php