Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Vicepreședintele SUA, la granița Coreei de Nord: ‘Gest de fermitate’

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a vizitat luni zona demilitarizată dintre cele două Corei – de Sud şi de Nord, relatează AFP.

Cu această ocazie, el a declarat că SUA nu exclud nicio opţiune pentru rezolvarea problemei programelor de înarmare nord-coreene, deşi doresc să obţină securitatea prin mijloace paşnice, cu ajutorul negocierilor. „Rămânem alături de sud-coreeni”, a asigurat el la Freedom House, o clădire aflată la doar câţiva metri de linia de demarcaţie pe care a numit-o „frontiera libertăţii”. Relaţia dintre Statele Unite şi Coreea de Sud este indestructibilă, a insistat vicepreşedintele.

Pence a sosit cu elicopterul la baza militară Bonifas a ONU, aflată la câteva sute de metri de zona demilitarizată. El urma să se deplaseze apoi în satul Panmunjon, prin care trece frontiera inter-coreeană şi unde s-a semnat armistiţiul din Coreea în 1953.

„E foarte emoţionant pentru mine să fiu aici. Tatăl meu şi-a efectuat serviciul în armata americană în timpul războiului din Coreea, iar pe drumul spre această tabără am văzut unele din locurile unde a luptat alături de forţele coreene ca să vă ajute să vă redobândiţi libertatea”, le-a spus el gazdelor sale din Coreea de Sud, după care a adăugat: „Şi le mulţumim tuturor celor care servesc aici zi de zi pentru libertate, în această zonă demilitarizată”.

Vizita lui Pence, la numai câteva ore de lansarea ratată a unei rachete nord-coreene, este un gest de fermitate din partea SUA în faţa regimului de la Phenian, apreciază AFP. Vicepreşedintele a fost informat despre cel mai recent test balistic al Coreei de Nord în timp ce se afla la bordul avionului cu care a călătorit din Alaska în Coreea de Sud, prima etapă a unui turneu în Asia.

 

via NapocaNews

URL Scurt: http://www.buciumul.ro/?p=29354

Postat de pe 20 Apr 2017. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php