MAJADAHONDA 2017. Comemorarea a 80 de ani de la jertfa lui Mota si Marin. Nationalisti din toata Europa s-au adunat la Madrid.

5 775

A 80-a comemorare a sacrificiului legionarilor Ionel Mota si Vasile Marin a avut loc la Majadahonda in ziua de 14 ianuarie 2017. O zi insorita, ca de primavara, cu cer senin, si o multime de oameni veniti din Romania, Franta, Italia, Ucraina si – bineinteles – un mare numar de nationalisti spanioli, adunati pe platoul din fata monumentului ridicat in memoria celor doi romani care au cazut in 1937 pentru Spania si Hristos.

Dupa slujba religioasa de pomenire oficiata de un sobor de preoti ortodocsi si greco-catolici, au luat cuvantul, pe rand: preotul Marius Visovan – din partea Fundatiei George Manu, care a evocat sacrificiul celor doi eroi legionari, insistand pe semnificatia crestina a acestei jertfe; Miguel Menendez Pinar – presedintele Asociatiei pentru Custodierea Monumentului Mota-Marin, care a subliniat fratia dintre popoarele spaniol si roman, pecetluita de sangele celor doi eroi, precum si necesitatea unirii eforturilor in vederea
conservarii monumentului si perpetuarii cultului lui Mota si Marin; Sorin Olariu – in numele Miscarii Legionare, dand citire apelului transmis de comandantul legionar Dan Boghiu, din Elvetia – care a facut un apel la unitate de actiune in vederea apararii memoriei luptei anticomuniste si integritatii acestui monument; Pierre-Marie Bonneau – din partea Partidului Nationalist Francez (Partie Nationaliste Francais), transmitand un mesaj de unitate de actiune intre nationalistii din toate tarile europene, dupa modelul sacrificiului lui Mota si Marin. S-a dat citire si unui mesaj impresionant transmis de Andrei Tarasenko, liderul miscarii nationaliste ucrainiene Pravy Sektor, care a aratat ca, in Europa se confrunta cu mari amenintari precum agresiunea militara a Rusiei in Ucraina, care ameninta si alte tari precum Polonia, Romania si tarile baltice, dar si cu o acuta decadenta morala in occident, iar sacrificiul lui Mota si Marin trebuie sa fie pentru nationalistii de astazi un exemplu de unitate de actiune.

Seful national al Falangei spaniole, Manuel Andrino, a strigat apelul lui luptatorilor Mota si Marin, incheiat cu cuvintele: „Arriba Espagna!”, „Arriba Romania!”

S-au intonat Imnul legionarilor cazuti, Imnul tineretii legionare si Cara al Sol – imnul Falangei spaniole.

Monumentul si platoul din fata acestuia s-au aflat intr-o stare de curatenie deosebita, datorita eforturilor mai multor romani stabiliti in Spania, in frunte cu dl Calin Gabor, care ca – in fiecare an  – muncit pentru a inlatura efectele actiunilor anarhiste.

Sonorizarea a fost asigurata de un grup de romani din Spania, la initiativa lui Gelu Mesesan.

Dupa terminarea ceremoniei, conform unei traditii ramase inca de pe vremea cand la aceasta comemnorare participa insusi Horia Sima, a avut loc o reuniune festiva la un restaurant din Madrid, unde camarazi romani, spanioli si francezi au petrecut o

dupa-amiaza minunata, legand prietenii, cantand cantece nationaliste din tara fiecaruia din ei.

In zilele ce au urmat au fost vizitate locuri din Madrid legate de memoria luptei nationale si anticomuniste spaniole si romane.

La manifestarre a participat si o delegatie a Fundatiei Ion Gavrila Ogoranu.

5 Comments
  1. iulian says

    Ma bucur mult pentru starea de curatenie a ansamblului monumental Mota – Marin. Toate detaliile indica o comemorare reusita. Felicitari!

  2. DAN BOGHIU says

    Felicit pe toti participantii acestei mari zi comemorata in fata MONUMENTULUI MOTA MARIN
    in locul unde cei doi eroi romani au cazut in lupta contra declansarii comunismului in Europa ACEASTA LUPTA unde comunistii au fost invinsi de nationalistii FALANGEI SPANIOLE si unde lupte crancene au fost date ani de zile si eroi ca MOSCARDO (care a fost la telefon cand comunistii l-au impuscat fiul fara ca el sa predea ALCAZARUL)..Spania nu a last comunismul sa intre in EUROPA si care tenteaza si astazi a sdrobi integritatea tarilor europene CRESTINISMUL NU SE POATE INVINGE CU doctrina comunista T.l.C BOGHIU

  3. calin eugen says

    Sunt putin contrariat;din sutele de mii de romani aflati in Spania cati au participat la comemorare? In schimb sunt bucuros de bunele relatii intre nationalistii europeni. Mota si Marin PREZENT!

  4. Ionut Moraru says

    Dintre sutele de romani aflati in Spania, foarte multi s-au dus la cules de capsuni si mere padurete si cred ca Zelea Codreanu a fost un jucator de fotbal. Eu zic sa fim multumiti cu cei care au fos si AU LEGATURA cu evenimentul, ptr ca mie mi se pare ca au fost destul de multi tinand cont de tot contextul actual si de multitudinea dificultatilor.

    1. ROMÂNUL says

      NU CRED CA SUNTETI IN MASURA SA JUDECATI ROMÂNII AFLATI IN SPANIA
      NU CRED CA SUNTETI IMACULAT CA SA PUTETI SA DATI CU „BÎTA-N BALTA” SI SA STROPITI CONATIONALII DOMNIEI VOASTRE, DAR ASA SUNTEM NOI ROMANII UNII STIU SA-SI JUDECE CONATIONALII, SI ALTI TAC SI FAC, DAR FAC CAND POT SI FAC BINE, BINE FAC, CEI DIN URMA…
      CRED CA TINE DE ORGANIZARE SI CUNOASTERE( PUBLICITATE, CULTURALIZARE, A EVENIMENTULUI IN SINE)
      DACA SUNTETI ASA DE BINE STIUTOR, V-AS PUNE O INTREBARE: CAND A-TI DEPUS O FLOARE O JERBA LA MORMANTUL CELUI CARE A FOST VICE-PRIM MINISTRU IN GUV ROMÂNIEI???
      ROMANII, MAJORITATEA CARE MUNCESTE AFARA ARE NEVOIE DE O PROGRAMARE DE VACANTA SAU ZILE LIBERE, NUMITI-LE CUM.VRETI….
      DACA SUNTETI ROMÂN, NU MAI IMPROSCATI CU PAREREA DVS, „CAPSUNARII SPANIEI”, SUNTEM MULTI PLECATI AFARA IN EUROPA, IAR CEI DIN SPANIA NUMITI …DE CEI INCULTI CAPSUNARI, MUNCESC PT PAINEA FAMILIEI LOR, PT CASA LOR,PRINTRE EI AFLANDU-SE OAMENI CU EXPERIENTA, PREGATIRE PROFESIONALA SI ANI MULTI DEPARTE DE TARA, DE PAMANTUL ROMÂNESC
      MOȚA SI MARIN PREZENT!!!!
      TRAIASCA ROMÂNIA!!!
      VIVA ESPAÑA!!!
      VIVAT VIVAT VIVAT!!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php