Marian Munteanu: Aștept să văd că presiunile cu privire la impunerea unei așa-zise limbi „moldovenești” să înceteze. Moștenirea URSS este una negativă pentru toate popoarele acelei zone de influență

6 626

Vladimir Putin s-a întâlnit zilele trecute la Bișkek, unde are loc un summit CSI, cu premierul moldovean Pavel Filip, discuțiile fiind calificate drept „foarte productive”. Liderul rus a atras atenția că acum, oricât și-a dori, nu se mai poate ajunge la un acord bilateral cu Republica Moldova: „Moldova a semnat acordul cu Uniunea Europeană, acum trebuie să implicăm și Comisia Europeană, dar sper să găsim o soluție comună”.
Imagini pentru putin pavel filip

Putin încearcă să convingă Moldova de avantajele CSI în fața UE: „Este evident că țările post-sovietice au plecat din Uniunea Sovietică cu o moștenire clar pozitivă” între care „o infrastructură comună, un sistem energetic comun, o infrastructură comună de transport”. Și nu în ultimă instanță limba rusă care, crede Putin, este un „liant puternic”, absent în UE unde „fiecare vorbește pe limba lui”” iar la reunini au nevoie de „27 de traducători”.

Marian Munteanu, liderul Alianța Noastră România, este de părere că „moștenirea URSS este una negativă pentru toate popoarele acelei zone de influență, inclusiv pentru poporul rus. Milioanele de morți, zecile de milioane de deținuți politici și deportați, strămutările de populație, campania uriașă de bolșevizare și anulare a identității etnice a popoarelor sunt o realitate cumplită, peste care nu se poate trece cu ușurință”.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Munteanu mai spune că se așteaptă ca „presiunile cu privire la impunerea unei așa-zise limbi „moldovenești” să înceteze”. „Aștept să fie recunoscută calitatea etnică de român pentru toți vorbitorii de limbă română (și nu „moldovenească”) din toate zonele de la răsărit de Prut și Nistru, aștept ca Mitropolia Basarabiei să nu mai fie persecutată, aștept să văd că libertatea cetățenilor din spațiul aflat sub influența CSI este respectată”, a mai spus liderul Alianța Noastră România.

sursa: ActiveNews

6 Comments
  1. ANTIPUTIN says

    Domnule Putin, limba rusa, „liant puternic”?

    E limba teroristilor rusi care’au ingenuncheat zeci de popoare, inclusiv Basarabia noastra martirizata de bolsevici…
    Ar ajunge copacii Siberiei sa se ridice un stalp inalt de care sa fii spanzurat – de limba ! domnule terorist Putin – pentru toate crimele pe care le’ai savarsit in imensul imperiu-inchisoare si aiurea?

  2. ANTIPUTIN says

    Chiar arme nucleare vom pune la hotare
    Afle Putin ca Romanu’i curajos, viteaz, tare
    Basarabia’i a noastra, ia laba de pe ea
    Altfel te deportam pe o neagra stea
    Genocidarul Putler de’ar cere un Ruxit
    Imperiul lui de sange indat’ s’a naruit
    Popoare dezrobite din marea inchisoare
    Vor trai omeneste sub al dreptatii soare
    Ofteaza imPuxitul, pe tronu’i aurit
    Ar strivi Europa, dar bravii n’au murit!!!

  3. calin eugen says

    Afirmatiile lui Marian Munteanu mi se par corecte.Sovietele au facut rau,mult mai mult rau decat bine…Ceea ce a fost sa nu mai fie niciodata!

  4. gabi says

    Sper ca MM sa nu „astepte” asa de mult de la altii, ci sa si faca el insusi ceva util. Chestia asta cu asteptarea e ca la vorba aia, poti s-astepti mult si bine cu mainile-n san!

  5. Liliana says

    Basarabia e România.

  6. Liliana says

    Cu respect pentru implicarea domnului Marian Munteanu în viața politică. Doamne ajută.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php