Fostul deținut politic Octav Bjoza, către premierul Dacian Cioloș: Au trecut 224 zile, timp în care au mai murit 1320 dintre noi!

2 589

Imagini pentru bjoza afdpr

DEPARTAMENTUL PENTRU LUPTĂTORI ÎN REZISTENŢA ANTICOMUNISTĂ

 

C Ă T R E

Cancelaria Primului Ministru

Domnului Prim Ministru

DACIAN CIOLOŞ

 

        Au trecut 224 zile, timp în care au mai murit 1320 dintre noi!

Subsemnatul Octav Bjoza, Subsecretar de Stat în Guvernul României – Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 – Departamentul pentru Luptători în Rezistenţa Anticomunistă şi Preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din  România (AFDPR),  desemnat de deţinuţii politici să-i reprezint în Guvern, vă informez cu respect că în urmă cu 224 zile, prin adresele noastre nr.18/757/20.01.2016 , nr.18/3243/17.03.2016 şi 18/5760/12.05.2016 vă rugam să aveți amabilitatea de a primi în regim de urgență o delegație de patru persoane repezentând conducerea Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) pentru a vă informa de umilințele la care suntem supuși în ultima vreme, de către instituții și înalți funcționari ai statului.

Amintim aici, că noi suntem aceia pe care Statul Român, în urmă cu 60-70 de ani, ne-a trimis la moarte prin bătăi, torturi, înfometare, înlănțuiri și munci silnice, lipsindu-ne de minime condiții de igienă și asistență medicală.

Noi suntem aceia care 5 ani am muncit în minele de plumb de la Baia Sprie, Cavnic și Nistru, alți 5 ani la Canalul Dunărea-Marea Neagră, la recoltat stuf în Delta Dunării, la diguri de pământ și canale de irigații.

Noi am ridicat marile combinate chimice de la Onești și Borzești, Barajul de la Bicaz și multe altele.

Peste tot am lăsat mii de morți ale căror morminte nu se cunosc.

Am lăsat după gratii și sârmă ghimpată, pentru totdeauna, tot ce a avut acest popor mai sfânt, mai demn, mai moral, mai bine pregătit profesional.

Consider că sunt suficiente motive, pentru a nu fi lăsați să așteptăm la nesfârșit această întrevedere, mai ales că rata mortalității lunare a fraților de luptă și suferință este de aproape 300.

Este pentru prima dată, în ultimii 27 de ani când reprezentanții foștilor deținuți politici și alte victime ale dictaturii comuniste nu au fost primiți de către Primul Ministru al României!

 

Cu aleasă prețuire,

 

SUBSECRETAR DE STAT

OCTAV BJOZA

sursa: AFDPR

via Oana Stănciulescu

2 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Pai cum ar putea sa-i primeasca pe anti-comunisti, adica anti-globalisti, adica anti-guvern mondial masonic satanizat, adica pe crestini, sa-i primeasca filo-iudeii, globalistii sorosisti, comunistii moderni si urmasii celor care au conceput si implementat comunismul si acum implementeaza globalismul???? Ca doar sunt dusmani, ce Doamne iarta-ma!!!!!

  2. calin eugen says

    Sa le fie rusine!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php