Liderul partidului radical AfD susține dreptul cetățenilor germani de a se înarma

0 303

Liderul partidului populist și antiimigrație Alternativa pentru Germania (AfD), Frauke Petry, a afirmat că susține dreptul cetățenilor de a-și procura arme și dispozitive de autoapărare ca urmare a unei serii de atacuri violente comise luna trecută în Germania, relatează sâmbătă Reuters.

14627_web

Formațiunea antiimigrație AfD se bucură de o popularitate în creștere în Germania, în special ca urmare a crizei migranților care afectează Europa, partidul dispunând în prezent de locuri în opt din cele 16 parlamente regionale.

Germania a fost marcată luna trecută de două atacuri islamiste și de un atac armat comis de un adolescent cu probleme psihice care a ucis nouă persoane înainte de a-și curma viața la Munchen.

“Din ce în ce mai multe persoane au sentimentul de nesiguranță. Fiecare cetățean care respectă legea ar trebui să fie în măsură să se poată apăra, să-și apere familia și prietenii”, a declarat Frauke Petry într-un interviu publicat sâmbătă de grupul media Funke.

“Știm cu toții cât de mult durează până când poliția poate ajunge la locul faptelor, mai ales în locurile puțin populate”, a spus ea.

Cunoscută pentru discursurile sale aprinse pentru susținătorii AfD, Petry a stârnit un scandal la începutul acestui an atunci când a cerut ca poliția germană să poată folosi arme de foc împotriva migranților ilegali.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php