Patrioţii români l-au comemorat pe Gavrilă Ogoranu la Zilele Rezistenței: ”Dușmanii țării se bat cu eroii anticomuniști și morți”

1 387

În ultima zi a amplelor manifestări Zilele Rezistenței, Ediția a VII-a, de la Mănăstirea Sâmbăta de sus, a avut loc o slujbă de pomenire a partizanilor anticomuniști din Munții Făgăraș și pentru liderul lor neuitatul și neînfrântul Ion Gavrilă Ogoranu.

DSCN7354

După ce cu o zi înainte invitații la Zilele Rezistenței au participat la lansări de carte (ex. Sorin Olariu, Presa și cultura naționalistă din exil, Editura Mesagerul de Făgăraș – 2016), proiecții de film, conferințe și mărturii ale ultimilor partizani în viață, în data de 24 iulie 2016, după sfânta liturghie, peste 300 de persoane au fost prezente la slujba religioasă în memoria rezistenței anticomuniste oficiată de un sobor de preoți.

La eveniment a luat cuvântul Coriolan Baciu, președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, Elena Rădulescu, nepoata lui Gogu Puiu de la Haiducii Dobrogei, Octav Bjoza, președintele AFDPR, care au susținut necesitatea unității mișcărilor patriotice din țară dincolo de orgolii trecătoare și necesitatea comemorării luptătorilor din munți împotriva comunismului, ca o expresie a păstrării identității și demnității naționale într-o perioadă de uitare intenționată din partea autorităților și a celor care doresc ”mancurtizarea” poporului român.


La final s-a făcut apelul eroilor moți pentru țară, care sunt mai vii ca niciodată printre cei de azi și s-a cântat ”Cântecul eroilor căzuți”.

Florin Dobrescu a subliniat că ”dușmanii țării se bat cu eroii anticomuniști și morți”, iar comemorarea anuală a partizanilor de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus este lăsată ca testament pe patul de moarte de către Ion Gavrilă Ogoranu.

sursa: NapocaNews

DSCN7352

DSCN7355

 

DSCN7369

 

DSCN7366

DSCN7368

 

presa exil

DSCN7317

DSCN7340

1 Comment
  1. calin eugen says

    Sunt foarte multumit de participarea si cuvantul d-lui Octavian Bjoza.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php