Republica Moldova somează Rusia să nu-i mai recruteze cetățenii în armata rusă

0 299
Ministerul de Externe din Republica Moldova somează autoritățile rusești să înceteze acțiunile de recrutare ilegală pe teritoriul Republicii Moldova în rândul Forțelor Armate ale Federației Ruse, se precizează într-un comunicat oficial.

Republica Moldova somează Rusia să nu-i mai recruteze cetățenii în armata rusă
FOTO: Zdg.md
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Moldova a adresat marți, 21 iunie a.c., o notă verbală Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, prin care autoritățile rusești sunt somate să înceteze acțiunile de recrutare ilegală pe teritoriul Republici Moldova a cetățenilor în rândul Forțelor Armate ale Federației Ruse.
Invocând în acest sens acțiunile de recrutare înregistrate recent în localitatea Ternovca din raionul Slobozia, dar și alte cazuri similare înregistrate anterior, Ministerul a ținut să reitereze atitudinea oficială a autorităților moldovenești potrivit căreia astfel de acțiuni contravin legislației Republicii Moldova, normelor și principiilor dreptului internațional, precum și acordurilor bilaterale moldo-ruse, în particular, Tratatului de prietenie și cooperare dintre Republica Moldova și Federația Rusă.
În acest context, au fost reiterate, de asemenea, demersurile Chișinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruse și a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova și transformarea actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă multinațională cu mandat internațional.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php