Turcia se razbună pe Europa: Sfânta Sofia din Constantinopol functionează ca moschee. Se închide turiștilor?

0 440

Pentru 30 de zile, Catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol va functiona ca moschee. Pe timpul Ramadanului, Coranul va fi citit în interiorul Catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol. Decizia este una provocatoare, venita din partea Canalului de televiziune de stat TRT Diyanet – informeaza, in premiera, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

haghia-sophia-(2)

Potrivit informațiilor publicate de ziarul turcesc Daily Sabah, canalul de televiziune de stat va transmite, in direct, din Catedrala Sfanta Sofia, programul “Sahur”, adică rugăciunea de dimineață, de dinaintea postirii de peste zi.

Conform oficialilor, transformarea Hagia Sophia în moschee va dura doar 30 de zile, in perioada 6 iunie-7 iulie.

Această transformare temporară a provocat “delir” in presa turca pro-guvern, care s-a grăbit să aplaude decizia, dupa cum informeaza publicatia greceasca Amen.

Nu este o coincidență nici faptul că, din momentul in care a fost auzita prima rugăciune de dimineață din Hagia Sofia, adjunctul partidului AKP [partidul lui Erdogan] din Constantinopol, Samil Tayyar, s-a grăbit să declare că, din momentul in care Statele Unite ale Americii au “îmbrățișat” PKK-ul și pe Fethullah Gülen [opozant – refugiat în SUA], și de cand Germania “a căzut în minciuna genocidului”, prietenia nu se mai afla pe ordinea de zi.

Prin urmare, conform acestuia, Turcia trebuie să se răzbune, iar Hagia Sofia ar trebui să fie deschisa “pelerinajelor” – o forma de a spune ca ar trebui sa devina moschee, presupunand închiderea porților acestui monument de patrimoniu cultural mondial și lacas sfant al Creștinismului.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php