NU RATAŢI SÂMBĂTĂ! 28 mai, ora 16, pe TVR2 – Memorialul Durerii. Lotul III al rezistenţei dobrogene – executat de Securitate.

7 954

Ion PitigoiPoveşti de iubire în infern: Maria şi Ioan Piţigoi

Povestea unui tânăr ţăran, executat fără sentinţă, din cunoscutul Lot III Dobrogea, în grupul celor şaisprezece luptători scoşi din penitenciarul Gherla, împuşcaţi pe dealurile Lugojului şi aruncaţi în gropi comune, necunoscute până azi. Autorii acestui comando criminal erau comisarul şef Alimănescu şi maiorul de securitate Zoltan Kling.

Cine era Alimănescu? Celebrul personaj, devenit, în filmele lui Sergiu Nicolaescu, un erou de legendă, comisarul Moldovan. Şi care, în realitate, are pe conştiinţă zeci de loturi de partizani, ucise în afara legii, cu un zel sălbatic şi asasin. Ioan Piţigoi avea 25 de ani când şi-a părăsit pentru totdeauna casa, părinţii, fraţii şi cei doi copii. Ca şi odoarele scumpe lui: pământul, caii, oile.

O poveste care îţi tulbură sufletul.

 

The following two tabs change content below.
7 Comments
  1. STOP NORWAY says

    MEMORIALUL DURERII: Durerea-n cur a americanilor fata de Ogoranu, Elisabeta Rizea, Arnautoii, Olimpiu Borzea, Petre Tutea, Totoescu Virgil, Gheorghe Jijie

    https://stopnorway.wordpress.com/planul-ocult-american-pentru-partizanii-anticomunisti-ogoranu-si-restul/

  2. STOP NORWAY says

    MEMORIALUL DURERII era util neamului si patriotic numai atunci cand ii promova pe PARTIZANI la putere, in schimb ce face lucica virginica hossu longin?!

    -trage sforiile si promoveaza toate lichelele dintre detinutii politici, puscariasii de drept comun ca si IONESCU GALBENI senator PNTCD care in anii 50 era hot de buzunare, si care ulterior a devenit informatorul numarul 1 al lui Virgil magureanu din SRI.

    -promoveaza o nulitate ca si Ticu dumitrescu, sau puscariasi de DREPT COMUN precum acel Gheorghe ursu, inchis la puscarie pentru terorism deoarece pregatea uciderea presedintelui Romaniei la acea data Ceausescu.

    Azi daca careva pregateste sa-l impuste pe Iohanis va fi declarat erou sau terorist?!?!? aceeasi chestiune si in 1985 cu acest impostor gheorghe ursu.

    Sau cu puscariasi de drept comun din cartea MEMORIALUL DURERII(in cur a americanilor fata de Ogoranu):

    – ginecologi criminali care in anii lui Ceausescu faceau avorturi ilegale, adica genocidau neamul romanesc, si au fost bagati la puscarie, iar dupa 1990 s-au dat mari victime comuniste, si au intrat in AFDPR si la Lucica virginica hossu longin, dandu-se mari victime si luand si BANI despagubiri de la stat pentru ca au genocidat neamul romanesc prin avort!!!

    Oameni buni, aceste lichele, tradatori de neam si Patrie trebuie odata si odata oprite, iar minciuna si ipocrizia sa inceteze!

    Eroii nationali ca si Nistor Chioreanu, Ogoranu, Nicolau si restul au fost MARGINALIZATI tocmai ca i-a dus Lucia hossu longin sa-i traga de limba la TVR in public si interviuri cu legionarismul, si astfel NU au primit despagubiri pentru puscaria poltica, astfel NU au ajuns la putere, astfel NU au fost chemati la emisiuni si TV, astfel NU au putut face nimic, iar urmasii lor au crapat de foame in propria patrie Romania cum au fost copiii lui Gavrila, care au fugit in America de foame si la Martorii lui Yehova

  3. STOP NORWAY says

    PS: sa ne intelegem: problema nu a fost ca acesti oameni au fost sau nu au fost legionari, sau FDC-isti, problema a fost ca dupa 1990 nu au venit la putere tocmai ca le-a pus Hossu longin caruta inaintea boilor ,neavand nimic in 1990 legionarii, nici bani, nici comert ajutor romanesc, nu puteau sa legalizeze nici Miscarea Legionara in Parlament,deci era clar o PROVOCARE si o PROVOCATOARE aceasta Hossu Longin. Iar ceea ce credeau in intimitatea lor acesti oameni, ca au fost sau ca nu au fost legionari nu trebuia facut public imediat gata, abia iesiti din Comunism dupa 45 de ani de indoctrinare marxista, si cu 4 milioane de romani membrii in Partidul comunist!

    Deci s-a ajuns azi in 2016, ca situatia neo-legionarilor si fostilor legionari sa fie mai rea decat in 1990,si mai confuza tocmai din cauza acestor impostori si agenti intrati ca jurnalisti. Sa le fie de bine, insa sa stie ca neamul romanesc nu a murit si nu va muri niciodata!

  4. Mardare G. says

    Nu stiu de ce dar am impresia ca tu asta cu stopatul norwayului esti un diversionist ordinar pus sa decredibilizeze prin , cum spuneti voi? „mijloace specifice”, Memorialul Durerii si inca ce crancena DURERE! Eu in emisiunile dnei Longin nu am vazut niciun elogiu al bestiilor demonocologice si din cati astfel cumpliti ucigasi erau daca a intrat vreunul sau doi la parnaie desi ptr astfel de fapta se impunea pedeapsa cu moarte asa ca fii regulamentar si canta l alta masa ca n-am marunt.

    Intr-alta ordine de idei, pe acesti Eroi ai Neamului cine ii pomeneste si ii razbuna ?

  5. STOP NORWAY says

    Mardare moldovene,

    o fi avut si un merit aceasta hossu longin ca dupa ce a dat buzna in casa teroristului,tortionarului si criminalului in serie ,, alexandru nicolschi,, (porc boris grunberg), acesta s-a sinucis imediat dupa interviu si dupa ce i s-a deschis dosar pentru genocid impotriva umanitatii.

    Insa faptele raman, i-a deviat pe acesti partizani de la calea victoriei, la ordin american si la ordinul prietenului ei israelian Pacepa, fost sovietic azi american, la aparate in viata inca 150 de ani de acum in colo, ca nu mai moare asta desi avea cancer la colon in 1977 si e nemuritor si asta, ca si Ariel Sharon in Israel la aparate inca 150 de ani.

    Calea victoriei partizanilor la putere era faptul de la sine inteles sa evite subiectul legionarismului pana ajung la putere, vorbind de regalitate, onoare, dreptate, libertate, emancipare, democratie, si nu o spun cu rautate ci cu lauda, ca in felul asta intrau la putere garantat, si nu ajungea PNTCD in guvernarea CDR o cloaca de securisti imputiti si agenti KGB de-ai lui Magureanu, apoi ,,Pacepisti,, cica ,,pro-americani,, ca s-a vazut ca nu au dat 2 bani americanii pe Umil constantinescu, PNTCD CDR Ciorbea si nu au bagat Romania in NATO, desi au bombardat jugoslavia si 1500 de copii sarbi cu matele scoase la Beograd Nish novi sad. iar napalmul bombelor a ajuns si la Timiosara imbolnavind romanii de cancer, ca vantul nu tine cont de frontiera cu Jugoslavia.

  6. STOP NORWAY says

    deci sa ne intelegem, nu Nistor Chioreanu, Ogoranu aveau nevoie de PNTCD ci PNTCD si Romania aveau nevoie de serviciile aduse de acesti fosti partizani si luptatori pentru emancipare romaneasca!

    Ce s-a gandit Magureanu si cu Iliescu ? ii aducem la putere pe astia de la PNTCD si pe fostii detinuti politici ca sa luam ochii vestului cu ,,alternativa democratica la guvernare,, si ca sa compromita definitiv si pentru totdeauna pe fostii detinuti politici, si asa s-a si intamplat. PNTCD -ul l-au intesat musuroi de securisti si borfasi, si i-au pus la inaintare pe fostii detinuti politici batrani ca Ion Diaconescu, Quintus de la PNL si altii.

    Ce s-a ales? s-a ales praful de PNTCD ca a iesit NU de la Guvernare in anul 2000 ci a iesit si din afara Parlamentului !!! un anume ,,moraru,, nu-i dau tot numele, in anul 2001 dupa ce a disparut PNTCD din parlament a furat din trezoreria PNTCD 500.000 de dolari !

    pai Gavrila Ogoranu a fost mai taranisti si mai regalist decat multi PNTCD-isti de acolo de 1000 de ori: a facut propaganda PNT Iuliu Maniu in anul 1946 alaturi de Bartolomeu Anania si cantaretul de la Opera Romana Vasile Barbieru, si Raoul Sorban ( supravietuitor al Holocaustului nazist si directorul Conservatorului de muzica Cluj ), in alegerile generale din acel important an si crucial 1946, si a facut celebra greva studenteasca clujeana din 1946 cand insusi Teohari Georgescu ministrul de interne( si asta evreu Burah Tescovici) a trebuit sa intervina personal sa discute cu acesti studenti si sa le asculte revendiacarile( inclusiv incaltaminte pentru refugiatii studenti basarabeni, imbracaminte , si tot ce obtinuse atunci Raoul Sorban pentru studenti) si mai ales sa nu faca ungurii probleme in Cluj, ca incepuse sa sparga geamurile PNT-ului intrand in Partidul Comunist cu totii.

    Gavrila a eliberat Ardealul de Nord si a luptat in Armata Romana la comanda Regellui Mihai, cu aliatii pana in 1945 si la comanda generalului aliat Gheorghe Avramescu si Dascalescu.

    In aceste conditiuni importante, trebuia ca acestia sa ia conducerea PNTCD-ului dupa 1990 insa s-a opus si Coposu dupa intrevederea personala cu Vladimir Tismaneanu fiul unui bolsevic stalinist tortionar si vinovat de crime comuniste contra pacii.

    Elementele dusmanoase neamului doresc si azi distrugerea PNTCD-ului, de aceea Basescu si PMP la ordin strain a refuzat sa faca alianta cu Pavelescu(pentru a intra in parlament), pentru ca Angela Merkel si nemtii asazisi ,,crestin democrati,, au sabotat mereu PNTCD pentru ca acest partid a facut actul de la 23 august 1944, iar nemtii nu uita si nu iarta niciodata. CDU german si PPE European nu lucreaza in favoarea Romaniei. Socialistii nici pe atat.

  7. STOP NORWAY says

    PS: In anul 1997 in januarie, in trezoreria nationala, la bugetul national prin BNR existau doar 500.000.000 dolari ceea ce inseamna plata pensiilor si salariilor la acea data pe maxim doua luni de zile. Romania era in incapacitate de plata!! Iata cum le-a lasat Tara iliescu KGB si magureanu la taranisti, special ca sa-i compromita !! Iata ce a facut guvernul vacaroiu tarii, Vadim si PUNR aflati la putere in ,,patrulaterul rosu,,

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php