Legea “defăimării” lui Dragnea inspirată de un ONG înființat de Congresul Evreiesc European. Drept recompensă liderul social-democrat a primit distincția “Compasul Ierusalimului”

5 560

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat ca si-ar fi inspirat legea “defaimarii” dintr-o conventie propusa de un ONG al carui co-fondator l-a decorat pe liderul social-democrat in urma cu doar cateva zile. Remarca Coalitiaromanilor.org, potrivit unui comunicat remis Ziare.com, “proiectul de lege initiat de Liviu Dragnea, prin care acesta si PSD incearca sa ingradeasca libertatea de exprimare atat a presei cat si in mediul on-line” este justificat de liderul PSD pe baza unui “simplu document elaborat de un ONG cu nume inselator, si nu de un organism european”.

liviu-dragnea-a-depus-o-jerba-de-flori-la-muzeul-yad-vashem-din-ierusalim-un-edificiu-inchinat-victimelor-holocaustului-172984

“ONG-ul in cauza, ‘Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii’, nu are nicio legatura cu vreo entitate a Uniunii Europene, lucru confirmat si de Comisia Europeana”, sustin reprezentantii Coalitiei Romanilor.

“Acest detaliu esential a scapat din vedere tuturor parlamentarilor si comentatorilor pe acest proiect de lege, desi, daca acest detaliu ar fi fost descoperit la timp, acest proiect nici nu trebuia sa ajunga in Camera Deputatilor”, mai spun acestia.

Comunicatul reda expunerea de motive a “Proiectului de Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup”, adica proiectul lui Liviu Dragnea cunoscut acum drept legea “defaimarii”: “Propunerea legislativa vine in completarea legislatiei comunitare in materie, fiind inspirata de ‘Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei’, propusa ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de catre Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii”

În expunerea de motive se mai precizeaza ca “in cazul adoptarii prezentei propuneri legislative, Romania ar fi primul stat membru al Uniunii Europene care ar promova acest model pro-activ pentru asimilarea la nivelul societatii romanesti a principiilor si valorilor privind demnitatea umana si toleranta fata de diferente dintre grupurile sociale”.

Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii a fost creat in luna octombrie 2008, de fostul presedinte polonez Aleksander Kwasniewski si de presedintele Congresului Evreiesc European, Moshe Kantor, avand scopul de a promova toleranta, se arata pe site-ul ONG-ului.

“Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii nu este o entitate a Uniunii Europene, iar Comisia nu furnizeaza nicio finantare pentru el. Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei nu este un document nici al Comisiei Europene, si nici al Uniunii Europene”, a transmis Comisia Europeana, in 2014, potritiv Coalitiei Romanilor.

Moshe Kantor este acelasi care i-a acordat lui Liviu Dragnea “Compasul Ierusalimului”, cea mai inalta distinctie acordata de Congresul Evreiesc European, informa Agerpres, pe 27 ianuarie.

Legea prin care este incriminata defaimarea, initiata in toamna trecuta de presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost scoasa, miercuri, de pe ordinea de zi a deputatilor.

Desi ar fi trebuit sa fie discutata in Camera Deputatilor, for decizional, votul a fost amanat pentru saptamana viitoare.

liviu-dragnea-a-pierdut-busola-in-psd-dar-a-gasit-compasul-ierusalimului--1

sursa: NapocaNews

5 Comments
  1. IO../gerules says

    In concluzie;astia isi dau premii unii altora ca sa-i omoare pe romani,iar romanii ce fac?dorm pe ei,asta fac.Noapte vesnica fratilor,fiti fericiti in lumea lui Zamolxe.Da,dar dacii care infruntau moartea pe vremea lui Zamolxe o faceau cu demnitate,pentru o cauza majora,ei asi aparau patria,si copii si batranii,deveneau eroi in fata lui Zamolxe si-a istoriei,deci in fata Lui Dumnezeu,in schimb romanii de astazi se lasa ucisi ca prostii uitandu-se cu mandrie la tembelizoare,lasandu-si copii si nepotii si batranii in mana sacalilor.Cei cativa patrioti care au mai ramas in tara si in putere fizica si intelectuala fara ajutorul majoritar al romanilor vor fi coplesiti de astia care se felicita si-si dau premii unii altora din banii naivilor.Oare mult timp romanii vor mai fi naivi?

  2. Adrian says

    Ce atâta toleranță și… reconciliere domnule ? Față de cine? Față de homosexuali, lesbiene, pedofili, față de tot gunoiul pe care această uniune europeană satanizată vrea să ni-l bage pe gât cu concursul acestei blestemate clase politice românești ?
    Poporul român suferă pe drept, își merită soarta, ce să faci? Dacă nu se mai ridică niște decemviri ?!

  3. ionut moraru says

    Problema este cum un PENAL, un anchetat ce trebuia sa stea la parnaie deja, mai este in Parlamentul Romaniei, mai mult, da legi jidanesti si e medaliat de astia cu tichiuta imediat: „Brovo Azorel, bravo! Esti dresat ca orice jigodie in patru labe, de acum iti marim lungimea la lant raiosule!”
    De ce sa nu masacreze poporul roman daca lui i se va rezolva dosarul?? Ca asta a fost trocul masonelului de Teleorman cu jidanii!

  4. calin eugen says

    Trebuie lasati sa-si spuna punctele de vedere toti protagonisti evenimentelor,ci nu aplicata legea pumnului in gura…Altfel sunt lezati chiar oamenii cinstiti ai etniei respective…

  5. dan p says

    …alt infractor imbogatit si „politician” ne minjeste tricolorul in ISRA-HELL!
    Ce alte promisiuni o mai fi facut oare? Daca il ascundea Justitia pentru „mortii de la alegeri” NU mai promitea nimic penalul acesta SCIRBOS!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php