Aeroportul din Tiraspol, reutilat în aerodrom militar. Kremlinul reeditează scenariul din Crimeea

1 449

Pe aeroportului din Tiraspol a apărut un orăşel militar unde sunt prezente câteva grupuri operative ale armatei ruse, dispeceratul central, statul major şi posturile santinelelor. Apel al diasporei moldoveneşti pentru integritatea R.Moldova.

Aeroportul din Tiraspol a fost transformat într-un aerodrom în totalitate militarizat. Se pare că Federaţia Rusă se pregăteşte de un eventual conflict militar dintre cele două maluri ale Nistrului, se arată într-un set de acte şi scheme transmise la Realitatea TV. Pista aerodromului este de 2500 de metri, făcând posibilă aterizarea avioanelor militare şi a celor de mare tonaj.

În şedinţa Consiliului Suprem de Securitate din 22 ianuarie, preşedintele rus, Vladimir Putin ar fi fost informat cu privire la funcţionalitatea aerodromului, mai exact, toate pregătirile pentru operaţiunea ”Tuman” au fost duse la bun sfârşit. Deci Kremlinul discută intens despre situaţia din Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi perioadă, KGB-ul din Transnistria ar fi organizat mai multe şedinţe, iar informaţiile ce ţin de situaţia din Moldova au fost transmise la Moscova în mod regulat. Mai mult, aceeaşi organizaţie a atenţionat locuitorii din regiunea transnistreană să nu meargă la Chişinău din cauza instabilităţii provocate de manifestaţiile care au loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar dacă merg totuşi, să nu participe în nici un caz la proteste.

Din informaţiile descriptive obţinute de Realitatea TV aflăm că administraţia preşedintelui Federaţiei Ruse vine cu indicaţii directe pentru preşedintele Partidului Socialist, Igor Dodon şi cel al Partidului Nostru, Renato Usatîi, doi dintre liderii protestatarilor de la Chişinău. Era şi de aşteptat, întrucât vizitele celor doi la Moscova aveau loc aproape în fiecare săptămână, în ultima perioadă.

Luând în considerare comportamentul diferit al celor doi, ne dăm seama de rolurile diferite pe care le au în activitatea lor din Moldova şi de faptul că ar primi indicaţii de la oameni diferiţi. Dacă Renato Usatîi are rolul de a destabiliza lucrurile, atunci Igor Dodon trebuie să acţioneze ca o opoziţie constructivă, dar împreună să facă tot posibilul de a provoca alegerile anticipate în Moldova. Dodon şi Usatîi, nu au comentat pe marginea acestor informaţii.

„În 1500 domnitorul Ştefan cel Mare, cu armata moldovenească, a apărat graniţele Rusiei. El nu a cedat Crimeea şi a apărat creştinătatea de turci. Istoria se repetă. Iar acum, Vladimir Vladimirovici, acest rol vă revine dumneavoastră: să salvaţi poporul slav. Din numele poporului moldovenesc, din numele naţiunii moldoveneşti, din numele diasporei moldoveneşti, noi vă rugăm pe dumneavoastră să păstraţi poporul moldovenesc şi să nu permiteţi să dispărem din istorie”, a declarat liderului diasporei moldoveneşti din Moscova, Alexandr Kalinin, dând de înţeles că se poate folosi acelaşi scenariu ca în Crimeea.

Între timp, pe celălalt mal al Nistrului, au loc cu regularitate, din data de 2 februariie, cantonamente şi exerciţii ale forţelor militare dislocate în regiune cu scopul de a ridica nivelul de pregătire al tanchiştilor, informaţia fiind publicată pe pagina oficială a aşa-zisului Minister al Apărării de la Tiraspol.

Pentru mai multe detalii intraţi aici

via Epoch Times

1 Comment
  1. calin eugen says

    Un semnal de luat in seama.Alo,care este reactia Bucurestiului?Scuzati,dar aici tacerea nu e ca mierea!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php