Atunci cand Facebook va disparea până în 2017. Ce spune psihologul?

0 656

Cum va arata lumea cand Facebook va disparea? Psiholog: “Vom trece prin patru etape – de la negare, la furie, depresie si acceptare si vom realiza ca totul a fost doar o iluzie”. Chiar daca reteaua de socializare Facebook a devenit una dintre preocuparile noastre cele mai importante, uneori chiar obsesive, oamenii de stiinta de la Universitatea Princeton estimeaza ca platforma si-a atins apogeul de popularitate, iar curand vom deveni imuni la atractiile sale si pana in 2017 o vom abandona. Prognoza cercetatorilor americani se bazeaza pe masurarea comparativa a “nivelului de trai” al celorlalte retele sociale foarte populare la vremea respectiva, si anume MySpace sau Bebo.

facebook_privacy_14_54904700

Psihologii considera ca aceasta tendinta de a ne detasa de unele comportamente dependente este una naturala, iar viata noastra personala, sociala si profesionala va continua si dincolo de Facebook. “Ca orice fenomen social planetar, acesta va ajunge la saturatie la un moment dat. Ce-i drept, Facebook a depasit cu mult asteptarile specialistilor cu privire la nivelul maxim de saturatie a societatii, insa va descrie curand un trend descendent, aidoma curbei lui Gaus. Cand vine vorba de fenomene sociale, intotdeauna panta ascendenta va fi mult mai intinsa in timp decat panta descendenta. Ca sa ajunga la apogeu, retelei Facebook i-au trebuit peste 11 ani de evolutie, dar intreg fenomenul social se poate prabusi in maxim 2 ani de la atingerea apogeului. Asa este natura omului, cultiva mult timp, dar se debaraseaza mult mai repede”, declara psihologul Iuliana Fulas.

Specialistul roman este de parere ca atunci cand Facebook nu va mai face parte din viata noastra, majoritatea dintre noi vom experimenta patru faze, si anume: negarea, furia, depresia si acceptarea.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php