Moschee la București, da, Biserică la Istanbul, nu

1 767

Este trist că în România se discută despre construirea uneia dintre cele mai mari moschei din Europa. Pentru susținătorii proiectului, declarațiile din seara aceasta ale primului ministru plagiator și inculpat penal al României, Victor Ponta, că în Turcia există o lege care interzice construirea de Biserici pe teritoriul său ar fi trebuit să fie suficient pentru a-și schimba părerea.

musulmani

Patriarhia Romana va primi un teren in Istanbul ca sa ridice un camin pentru pelerini la schimb pentru terenul acordat de guvern pentru construirea unei moschei la Bucuresti.

Ponta spune ca nu este vorba despre o construirea unei biserici ortodoxe la Istanbul deoarece legea turceasca interzice acest lucru.

Eu mă întreb dacă Ponta realizează gravitatea declarației sale.

Știu, mi se va spune că musulmanii nu sînt ISIS, ca majoritatea sînt pașnici, că n-ar răni nici măcar o muscă. Acestora vreau să le spun că așa o fi, probabil că majoritatea nu susțin ISIS, problema este că minoritatea care susține ISIS este uriașă. Site-ul televiziunii arabe Al Jazeera a făcut recent un sondaj online exact pe acest subiect. Întrebarea a fost simplă: „Vă bucurați de victoriile ISIS în Irak și Siria?”. Rezultatele sondajului sînt însă șocante, cel puțin pentru mine și pentru majoritatea non musulmanilor. Dintr-un total de peste 38.000 de respondenți, 81% au răspuns DA! Mi se va spune că nu este un sondaj reprezentativ și sînt de acord ca așa este, nu este reprezentativ. Cu toate acestea este îngrijorator că atît de mulți dintre respondenți susțin barbarismele ISIS.

Alții vor susține că musulmanii din România sînt pașnici și sînt de acord că așa este. Problema nu este cu musulmanii din România care, ca fapt divers, nici măcar nu locuiesc majoritar în București, locul unde se plănuiește construcția moscheii. Problema este că moschea respectivă va acționa ca un magnet pentru musulmanii radicali din intreaga lume care visează la un califat care să conțină și părți din România. Oare este înțelept să le oferim acestora un motiv de a vizita România? Oare nu are România destule probleme de care să se ocupe? E nevoie de încă una doar pentru că Ponta este prieten cu Erdogan, președintele Turciei? Sau poate că operația la picior și convalescența din Turcia au un cost exorbitant și aceasta este singura modalitate de stingere a datoriei?

de Tudor Marincu Rost Online

1 Comment
  1. calin eugen says

    Un articol scurt si cuprinzator. Faptul ca legea turceasca nu permite constructia de biserici crestine,pune orice roman pe ganduri…Ca si restul articolului…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php