Culmea democrației: o activistă antifamilie vorbește despre totalitarism. Culmea conservatorismului: o laudă V. Tismăneanu!

0 421

Vladimir Tismăneanu rezumă, pentru contributors.ro conferința susținută, chiar la universitatea la care predă dânsul (Maryland), de un personaj sinistru, de sex feminin și „gen” incert, Masha Gessen. Tema: neototalitarism și libertatea de expresie în Rusia „lui Putin”.

Gessen, activistă lesbiană agresivă, este prezentată de V. Tismăneanu ca „activistă democrată și în plan politic și în cel al drepturilor omului” care „a scris pe larg despre persecuția îndreptată împotriva trupei Pussy Riot și a comunității LGBT”.

Ați mai citit probabil aprecieri critice nu atât despre conferința ei cât despre elogiile pe care i le aduce dl. Tismăneanu (de exemplu aici); nu am intenția să reiau, ci să completez cu câteva nuanțe scăpate din vedere:

Primo, nu este admisibil să ții conferințe despre totalitarism când tu însăți (mă rog,însuți…) ești promotoarea activă și obraznică a poate celei mai agresive forme de neototalitarism.

Vezi aici sau mai jos discursul „activistei” privitor la necesitatea DESFIINȚĂRII instituției căsătoriei.

Cine își propune desființarea instituției familiei nu este nici „democrată” și nici „activistă pentru drepturile omului”, domnule profesor Tismăneanu. N-am scris cărți, ca dvs., și nici măcar nu mă consider un intelectual; dar am încredere în sănătatea judecății mele și fac liniștit afirmația de mai sus, fără a mă teme că aș putea fi „expediat” cu o serie de fraze spuse pe un ton superior.

Poate ar fi fost interesantă o discuție față în față între tov. Gessen și, spre exemplu, Barronelle Stutzman, lăsată practic fără afacerea de o viață de autoritățile din Washington pentru că a refuzat să ofere servicii pentru o „nuntă” de homosexuali! O fi democrație asta, dom’ profesor? Când știți că în țara în care trăți, amenințările la adresa libertății religioase sunt atât de mari, tocmai din cauza revoluției ideologice promovate de Gessen și ai ei (mă rog, ai lui), vă permiteți să o publicitați, necritic, ca expertă în drepturile omului și neototalitarism?!

Ce hilar! Dacă revoluția sexuală și toate celelalte fenomene ale marxismului cultural au ca origine într-adevăr marxism-leninismul și regimul sovietic, rezultă că dl. Tismăneanu tocmai a promovat o leninistă pur-sânge ca să… vorbească împotriva sovietismului. How cute is that.

Secundo, deși fără discuție că există un trecut colaboraționist al unora dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Ruse, această observație nu trebuia să vină din partea cuiva cu un trecut ca al profesorului Tismăneanu:

„Atunci cînd pășea în mișcarea revoluționară, la sfîrșitul secolului trecut, tînărul Vladimir Ulianov nu avea cum să bănuiască ce destin de excepție îl așteaptă, dar ne putem în schimb imagina acea fervoare unică de natură să alimenteze un rigorism etic niciodată dezmințit, patosul iacobin perseverent care îl îndreptățea pe un Plehanov să remarce prezența unui spirit într-adevăr congenital marilor tribuni din 1789“.

[…] acțiunea leninistă, culminînd în marea breșă istorică reprezentată de Revoluția din Octombrie, a semnificat conjuncția între optimismul unei voințe inflexibile și luciditatea unei gîndiri debarasate de inhibiții și tabu-uri“.

(V. Tismăneanu, „Lenin, schiță de portret intelectual“, în Viața studențească, nr.16, 23 aprilie 1980. p. 9):

Rezon! De-aia promovează dânsul acuma o activistă „anti-inhibiții” și „anti-tabu-uri”…

Altfel, dl. VT este „intelectual conservator”. La fel ca și un altul, Patapievici, care după ce ani de zile, ca șef al ICR, a pompat bani cu nemiluita în falusurile erecte ale lui Iuda si satanismele expuse in Germania, în anusurile lui Perjosvchi și în vaginele împrăștiate pe pereții de la ICR New York, în cele mai oribile și infecte mostre de dezechilibru mintal și blasfemie, acum ține conferințe despre valorile creștine.

Aceștia sunt intelectualii români „de dreapta”, în toată splendoarea lor. Să-i stăpâniți sănătoși, concetățeni dragi.

(B.S.) Cultura Vietii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php