Operațiunea „Salvați politicienii corupți”!

0 370

Observăm deja ample eforturi prin care Mafiile politice ale găştilor de partide, au pornit o ofensivă pentru „superimunitatea parlamentara”… Este de-a dreptul imposibil să lăsăm să treacă cu vederea aceste tactici de acoperire a infractorilor politicieni şi de ascunderea lor în faţa justiţiei. Astfel, deputaţii au găsit soluţia pentru a-şi face singuri scut în faţa legii. Câteva propuneri de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, ieşite din comisia de regulament şi urmând a intra la vot final, le creează o superimunitate în faţa legii atunci când procurorii solicită reţinerea şi arestarea preventivă. Concret, pe data de 17 martie, Comisia de regulament a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în care sunt strecurate modificări esenţiale privind imunitatea parlamentarilor, declarate neconstituţionale încă din 2013 de CCR. Mai mult, forma modificată acum este identică cu cea respinsă de către judecătorii constituţionali (conform sursei, „Gândul”).

Prin urmare avem de-a face cu o încercare disperată de a se acoperi şi a se ascunde unii pe alţii, după ce s-au înfruptat din banii noştri ai tuturor!

La această tentativă de obţinere a „Superimunității” din partea mafiei partidelor politice, noi toţi cetăţenii cu drept de vot, care i-am votat şi i-am trimis acolo, avem dreptul de a le oferi un „Vot de blam” şi de a porni o campanie pe internet (tot e la modă!) pentru a boicota astfel de îngrădiri ale Justiţiei, dar mai ales de a ne uni forţele şi de a solicita un nou parlament şi o nouă guvernare, curată de această dată, prin alegeri parlamentare anticipate unde politicienii corupţi sau cu dosare penale să nu mai aibă acces.

Să ne unim așadar forţele, aşa cum s-a procedat şi la alegerile prezidenţiale și să cerem preşedintelui ţării începerea procedurii de dizolvare a Parlamentului. Este inadmisibil pentru noi ca ţară să avem atâţia politicieni arestaţi pentru fapte de corupţie, dar, în acelaşi timp, Guvernul şi Parlamentul să funcţioneze unitar şi să acţioneze pentru acoperirea infractorilor politicieni.

Ce credibilitate mai avem noi ca ţara europeană când personaje din cadrul instituţiilor cele mai autoritare în stat sunt arestate și puse sub acuzare, fie şi temporar? Ce autoritate mai poate avea un Guvern cu miniştri corupţi sau acuzaţi de fapte de corupţie? Ce credibilitate mai poate avea chiar Preşedintele Ţării, dacă acceptă şi tolerează astfel de compromisuri, inadmisibile în oricare dintre ţările civilizate şi cu o democraţie funcţională?

Indiferent cum privim lucrurile, orice politician din oricare partid trebuie să se simtă mânjit şi etichetat drepti corupt atât timp cât acceptă tacit şi unitar colegi corupţi, de nivelul penalului, folosindu-se de funcţiile din instituţiile statului pentru a-şi acoperi delapidările din bugetul aceluiaşi stat pe care îl reprezintă… Nu poţi sta în aceaşi gaşcă de infractori, spunând că eşti curat şi imun, atâta timp cât îi ascunzi şi eşti solidar cu infractorii!

Nicăieri în lumea civilizată, unde tindem să ajungem, nu se admit asemenea trocuri la nivelul funcţiilor din stat!

Dacă nici acum nu vom fi solidari cu decapitarea mafiei de către Justiţie, acesta pe care o avem, atunci să nu ne mai mirăm de etichetarea noastră a tuturor, acolo unde mergem, că suntem o ţară de hoţi, boschetari şi interlopi, indiferent de capacitatea noastră profesională sau intelectuală!

de Viorel Sandu Ziarul Natiunea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php