O explozie puternică a zguduit în noaptea de miercuri spre joi Odesa, important oraș-port ucrainean la Marea Neagră, în contextul în care presa de la Kiev informase anterior că așa-numitul fost ministru al apărării din autoproclamata ‘republică populară’ Donețk, Igor Ghirkin (Strelkov), s-ar pregăti să se deplaseze la Odesa, conform unei declarații făcute de comandantul adjunct al unuia din sectoarele comandamentului responsabil de operațiunea din estul Ucrainei, Valentin Fedicev.

Explozia de noaptea trecută a fost calificată drept atentat terorist de autorități.

imageResizeDeflagrația s-a produs în jurul orei locale 00.30 la parterul unei clădiri, unde se află și sediul mișcării ‘Pravâi Sektor’ (‘Sectorul de dreapta’, ultraradicală). Deflagrația a fost într-atât de puternică, încât unda de șoc a spart geamurile imobilelor din apropiere, după cum a relatat publicația locală Dumskaia.net.

În urma incidentului, nicio persoană nu a avut de suferit. Au fost grav avariate sediul mișcării ‘Pravâi Sektor’, de la subsolul clădiri, și un apartament de la primul etaj, precum și mai multe autoturisme parcate în zonă, potrivit Ukrainskaia Pravda.

J.R.

Sursa: NAPOCANEWS