1884 de ani de Roşia Montană. Ministerul Culturii refuză în continuare să semneze pentru includerea patrimoniului în UNESCO

0 475

Astăzi se împlinesc 1884 de ani de la atestarea zonei Roşia Montană. Raportul profesorilor Andrew Wilson, David Matingly şi Michael Dawson, de la Universităţile din Oxford şi Leicester, referitoare la patrimoniul cultural de la Roşia Montană, care au realizat un audit pentru Ministerul Culturii, în 2010, cu o finanţare asigurată de către Fundaţia Pro Patrimonio şi Şerban Cantacuzino arată că situl de la Roşia Montană îndeplineşte cel puţin patru criterii pentru listarea în UNESCO, în condiţiile în care îndeplinirea unui singur criteriu e suficientă.

ssf

Realizat în perioada în care ministrul Culturii era Kelemen Hunor, raportul “dispăruse” din arhivele ministerului, fostul ministru Daniel Barbu afirmând că nu ştie nimic de existenţa lui. Totuşi raportul a fost descoperit şi publicat, însă Ministerul Culturii refuză în continuare să semneze pentru demararea procedurii de includere a patrimoniului de la Roşia Montană în UNESCO.

Dacă ministrul Kelemen Hunor a subliniat în repetate rânduri că este nevoie acolo de investiţii de sute de milioane de euro pentru a face acest demers, localnicii şi ONG-urile care doresc ca zona să nu fie spulberată integral, cu un impact negativ fără precedent în Europa, afirmă că în etapa de iniţiere a demersurilor pentru introducerea Roşiei Montane în UNESCO este nevoie doar de un acord din partea Ministerului, care întârzie să vină.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php