Dialog peste generaţii. FOŞTII DEŢINUŢI POLITICI de vorbă cu tânăra generaţie.

3 541

10698394_10205223223640623_4837230510314100103_nInstaurarea regimului comunist în România a presupus atât anihilarea unor caractere și formarea silită a altora, cât și privarea de libertate și identitate personală, respectiv națională. Din păcate, la mai bine de două decenii după prăbușirea acestuia, în contextul unei profunde crize moral-spirituale, datorate aparentei lipse de modele, societatea și, mai ales, tinerele generații, s-au cufundat într-un imobilism al gândirii și al acțiunii, resimțit atât la nivelul societății civile, cât și la nivel politic.

Cu toate acestea, pentru fiecare tânăr, ca promotor al schimbării, trebuie să existe un moment cheie, un punct de plecare în conștientizarea apartenenței sale la un popor demn, care nu și-a plecat nicând capul atunci când a fost vorba de cele mai de preț valori ale sale.

Credința, demnitatea, precum și încrederea în trăinicia neamului românesc, nu pot fi resuscitate decât prin cunoaștere. O cunoaștere a cauzelor, a mijloacelor, dar și a rezultatelor – resimțite de societatea zilelor noastre.

Tocmai de aceea, despre „credință și demnitate – ieri și azi” ne vor vorbi joi seară, începând cu ora 18:00, reprezentanții a două generații care au luptat – și luptă în continuare – fiecare, în felul său, pentru „revenirea la normalitate”.

Vor fi alături de noi domnul OCTAV BJOZA – secretar de stat (Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989) și președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), el însuși fost deținut politic, condamnat la 15 ani de muncă silnică și deportat de 14 ori – și DRAGOȘ TUDORACHE sau „DRAGONU” – artist cu notorietate în hip hop-ul românesc, trăitor al repercusiunilor fostului regim totalitar, regăsit astăzi în umbra „libertatii”.

Vă invităm așadar joi, ora 18:00, în incinta anticariatului „I.C. Brătianu”, Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 21, la o discuție deschisă despre obligația la memorie și speranța la viitor.

Irina Tomescu, în numele Fundaţiei Argument pentru România

3 Comments
  1. Ion Olaru says

    Parlamentul Romaniei voteaza astazi, luni 15 decembrie 2014, un guvern securisto-comunist, guvernul Ponta 4, care poate sa fie si Ponta 14 si Ponta 24 sau Ponta 34, pentru ca este cazut deja inca din decembrie 1989, cand s-a strigat „fara comunisti”. Toti stim ca P.S.D. = P.C.R. Poporul roman a ramas captiv securisto-comunistilor, intr-o stare de inapoiere de necrezut, cu cel mai scazut nivel de trai din toate tarile UE, fara autostrazi si fara mijloace de trai modern, in timp ce securisto-comunistii se fac milionari si miliardari in valuta, pe suferinta romanilor, pe pensiile civile si salariile de mizerie din Romania. Cei care vor un trai mai bun sunt nevoiti sa emigreze si cand ajung in Tara lor draga sunt jefuiti de aceeasi securisto-comunisti , nu ca sa faca autostrazi si sa dea pensii mai mari, ci ca sa faca ei averi, pe care le dosesc in banci din strainatate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php