AVERTISMENT LA IOHANNIS! „Renunţaţi la fosilele sistemului ticăloşit!”

2 818

În condiţiile în care, în timpul campaniei electorale, s-a remarcat ca un susţinător al lui Klaus Iohannis, ca de altfel şi alţi reprezentanţi ai Partidului „Totul pentru Ţară”, preşedintele executiv al acestei formaţiuni a lansat azi un avertisment către câştigătorul alegerilor prezidenţiale. Florin Dobrescu a taxat în termeni duri intenţia lui Klaus Iohannis de a-l numi ca şef al cancelariei prezidenţiale pe Dan Sorin Mihalache, fost consilier al lui Adrian Năstase, Văcăroiu, şi Crin Antonescu, dar şi nominalizarea lui Andrei Muraru pentru funcţia de consilier.

„Atrag atenţia pe această cale domnului Klaus Iohannis că promovarea unor personaje de tipul lui Dan Sorin Mihalache şi Andrei Muraru reprezintă o trădare a electoratului care a făcut posibilă victoria din 15 noiembrie.

Poate dl Iohannis nu ştie, dar Dan Sorin Mihalache este unul din exponenţii cei mai odioşi ai sistemului ticăloşit care a monopolizat statul român din ultimii 25 de ani, sufocându-l. Remarcat ca editorialist la oficina FSN-istă Azi, unde în 1990 înfiera „golanii” din Piaţa Universităţii, personajul a făcut carieră fiind mâna dreaptă a lui Nicolae Văcăroiu şi Adrian Năstase, fiind un element emanat de cercurile PSD-iste. Ulterior a devenit consilier al lui Crin Antonescu, făcând astfel proba unui traseism veros.

De asemenea, consider că nominalizarea lui Andrei Muraru pentru funcţia de consilier prezidenţial este total nepotrivită. Persoana în cauză, despre care se vorbeşte în PNL că ar fi făcut carieră graţie calităţii de fin a lui Relu Fenechiu, s-a remarcat în timpul mandatului de director al IICCMER prin atitudini care au scandalizat nu doar societatea civilă, dar şi întreaga opinie publică românească din ţară şi diaspora. Este vorba de manifestări prin care s-au adus ofense eroului anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu, simbol al rezistenţei anticomuniste, ceea ce a generat reacţii nu doar din partea legionarilor şi urmaşilor acestora, dar şi din partea unui mare număr al membrilor PNL. Unul dintre aceştia – este vorba de prestigiosul realizator TV Lucia Hossu Longin, autoarea Memorialului Durerii – a şi reacţionat public în apărarea marelui lider al rezistenţei armate anticomuniste din Munţii Făgăraşului. Promovarea apoi de către Andrei Muraru a proiectului de lege prin care se intenţionează interzicerea penală a manifestărilor legionarilor şi urmaşilor acestora – şi aceştia încă reprezintă un segment deloc de neglijat al societăţii româneşti – arată potenţialul distructiv al acestui om pentru echilibrul social.

România nu are nevoie de antagonizarea în continuare a categoriilor social-politice şi nici de redeschiderea unor răni istorice, care au însâmgerat cîndva România. Preşedintele României trebuie să fie un factor de unitate şi de pacificare în societate. Aveţi obligaţia de a fi preşedintele tuturor românilor. Or înconjurându-vă de astfel de oameni, veţi arunca o anumită categorie de cetăţeni în afara preocupărilor dvs..

În timpul comunismului, legionarii au reprezentat segmentul dominant în cadrul rezistenţei anticomuniste. Absolviţi de orice vină de comisia de anchetă a Tribunalului de la Nurnberg şi ocrotiţi de autorităţile occidentale, ei au fost protagonişti ai unor proiecte militare şi de spionaj ale CIA şi celorlalte servicii secrete din Vest, fiind paraşutaţi în România ocupată de sovietici, unde au dat proba jertfei supreme ori au putrezit în închisorile comuniste.

Domnule Iohannis, dvs trebuie să înţelegeţi că aţi fost beneficiarul unui mobilizări electorale împotriva exponenţilor sistemului ticăloşit. Oamenii v-au considerat altfel decât aceşti exponenţi şi, votându-vă, i-au sancţionat, exprimând un uriaş potenţial de speranţă. Nu dezamăgiţi această speranţă. Nu vă înconjuraţi de fosilele sistemului ticăloşit, căci veţi ajunge la fel ca ei. Şi veţi dezamăgii milioanele de oameni care au sperat, pierzându-i!”

2 Comments
  1. Thalex says

    Subscriu apelului d-lui Dobrescu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php