Rusia trimite FORȚE ARMATE lângă Dubăsari! Arhiepiscopul i-a BINECUVÂNTAT

0 389

Rusia trimite FORȚE ARMATE lângă Dubăsari! Arhiepiscopul i-a BINECUVÂNTAThresboiu.files.wordpress.com

Militarii ruși din batalioanele care fac parte din trupele de menținere a păcii sunt treptat înlocuiți cu forțe armate noi din Federația Rusă, conform planului de rotație.

Potrivit oficialilor de la Moscova, rotația planificată a trupelor ruse în cadrul forțelor de menținere a păcii din cadrul Zonei de securitate dintre Tiraspol și Chișinău are loc în perioada 17-23 octombrie curent. Substituirea militarilor ruși se desfășoară acum pe o lungime de 60 de km și o lățime de 20 de km în perimetrul Zonei de Securitate.

Înainte de desfășurarea marșului soldaţilor ruși, arhiepiscopul Tiraspolului și Dubăsarului, Savva, a oficiat un serviciu divin și i-a binecuvântat pe militarii ruși care au fost dislocați, după un marș pe o distanță de 60 km, în unitatea centrală a Zonei de securitate din orașul Dubăsari.

Va urma dislocarea trupelor rusești în partea de sud a Zonei de Securitate, pe un segment de 80 de km cu o lățime de 14 km. Reprezentanții forțelor militare rusești susțin că, „după 22 de ani de la instalarea trupelor de menținere a păcii în Zona de Securitate, se poate de spus că operațiunea este una unică în lume, când după venirea trupelor de menținere a păcii, toate conflictele militare au încetat și nu au mai apărut din nou”.

sursa: National.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php