Prima săptămânâ de campanie,prima săptămână de calomnii

1 436
646x404    A trecut și prima săptămână de campanie electorală iar gustul amar este incredibil de accentuat.
Nu exista programe reale cu privire la viitorul acestei țări,ci doar injurii și calomnii între candidați sau purtătorii lor de cuvânt.
    Observ o predilecție a candidaților de „dreapta” de a se bate între ei,uitând cu toții de candidatul de „stanga”, parcă toți au ca scop să ajungă în turul doi, însă nimeni nu-și dorește în mod real să-l bata pe Victor Ponta, care apropo stă relaxat după cum afirma acum vre-o lună, probabil o așteaptă pe Daciana să vină cu popcorn-ul pentru specatcolul din turul întâi. Pentru cei care nu știu, Victor Ponta a afirmat în august că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidenţialelor, când îşi va lua „popcorn şi băutură răcoritoare” şi se va uita la dezbaterile între „doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, şi aşa mai departe”. Aroganța asta o să o plătim cu toții….
    După prima săptămână consultând presa pot spune că nu se dezminte niciunul dintre candidați, caracterul josnic și lipsa de substanță sunt atât de vizibile încât sunt dureroase pentru un simplu cetățean căruia îi pasă de lucrurile reale din țara aceasta/Nu exista la niciun candidat programe sustenabile pentru sănătate, pentru învățământ, pentru pensii iar subiectele de genul exploatării de la Roșia Montană sau a gazelor de șist sunt tratate de către fiecare parțial și superficial. De la declarațiile lui Victor Ponta care spune că este de acord cu exploatările deoarece ne-ar aduce „o independență energetică față de Rusia( „!?!- vă rog să consultați site-ul TransElectrica pentru a vedea producția de energie electrică și faptul că producem mai multă energie electrică decât avem nevoie. Acelați lucru este valabil și pentru gaz metan, excedentul din acest moment fiind înmagazinat. Mai jos harta de la TransElectrica, actualizată în timp real,harta care poate fi consultată de oricine. Așadar despre ce independență vorbește Victor Ponta? Întrebarea se adresează și lui Klaus Johannis care a afirmat că este pentru exploatare.  http://www.transelectrica.ro/widget/web/tel/sen-harta/-/harta_WAR_SENOperareHartaportlet
    În rest, Monica Macovei se întreabă de unde are bani Elena Udrea de campanie electorală. De ce nu s-a întrebat  acest lucru in anii în care erau colege de partid iar luxul pe care îl afișa Elena Udrea jignea absolut orice român cu venit mic și mediu? La fel cum nu s-a întrebat probabil de ce DNA-ul atât de prea-mărit de dânsa nu i-a călcat o singură dată afacerile fostei colege de partid,singura încercare fiind a unei comisii parlamentare de „investigare”
    Elena Udrea,care probabil că știe că nu are nicio șansă reală de a ajunge măcar în turul doi, are grijă să-și lanseze campania sub sloganul „Bună pentru România” în „România frumoasă”, adică cea cu care dânsa nu prea are tangență,să ne înțelegem, acestea toate din spatele unor poze în  care apare îmbracată în alb, nu ar fi amuzant dacă nu ar fi real? Presiuni însă au existat către Ponta în ceea ce privește scandalul Lukoil din partea Elenei Udrea la fel cum din partea Monicăi Macovei au existat cu privire la dosarul Microsoft.
    Presiuni au existat si asupra lui Klaus Johannis de a spune ce crede despre cele doua mari rețineri de săptămâna aceasta și anume Sorin Roșca Stănescu și Aristotel Căncescu ambii membri PNL,în cazul primului urmând chiar arestarea, Johannis însă tace sau scrie pe un canal de socializare că este groaznic să uităm de Holocaust.
În acest timp, Calin Popescu-Tăriceanu nu se prezintă nici la dezbaterile de pe TVR1, unde orice candidat serios ar trebui sa participe, pentru că este singurul mod în care se poate adresa întregii țări,însă din nou. nu cred că vrea acest lucru.
    Mai avem în față aproape o lună, care nu pare să schimbe mult lucrurile. Cât de trist!
Mihaela Scânteie
1 Comment
  1. paul says

    ca sa fim corecti pana la capat neamtul a spus ca e de acord cu EXPLORAREA iar despre EXPLOATARE mai vedem… avem 2 desene alaturate, vedeti cele 10 diferente? nu ca in principiu ar conta prea mult, ca „mai vedem” poate sa insemne si „pana dupa alegeri” dar asa, ca pricipiu!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php