Mesajul șocant pentru românii din Cernăuți: „Dacă nu vă convine, plecați din Ucraina!”

0 673

Seful Administratiei Regionale de Stat Cernauti, Roman Vanzuriak, le cere protestatarilor sa inceapa un dialog constructiv si sa deblocheze autostrazile, dupa patru zile de proteste.

Sute de romani din regiunea Cernauti au blocat, incepand de vineri seara, mai multe drumuri, printre care si autostrada spre Kiev, in semn de protest fata de mobilizarea tinerilor pentru razboi.

Vanzuriak ii avertizeaza pe protestatari ca cine se va pune mobilizarii, deci integritatii nationale a Ucrainei, poate sa plece in alta tara, scrie chernivtsinews.com.

„Toti cei care blocheaza autostrazile ar trebui sa inteleaga ca masurile de mobilizare in fiecare localitate din Bucovina vor avea loc dupa aceleasi reguli. Nimeni nu va face exceptii sau modifica ordinea de chemare la mobilizare, prin mitinguri si blocari de autostrazi. Astazi, soarta intregii tari (si a Cernautiului, de asemenea) se decide in zona unde are loc Operatiunea Antiterorista, si nu pe autostrazile din regiune. Este un adevar pe care ar trebui sa-l recunoasca toata Bucovina…”, a aratat oficialul ucrainean.

Roman grav ranit in razboiul Ucrainei. „Cu teroristii lupta doar oamenii simpli, din popor!” Interviu

Acesta a facut un apel aparte la cei care „pe fondalul unei disperari a sotiilor si mamelor, alimenteaza sentimente anti-ucrainene in regiune”. „Daca va pronuntati impotriva integritatii teritoriale ale statului – aveti optiunea de a merge in Rusia sau in orice alta tara, in care veti trai mai bine decat in Ucraina„, avertizeaza Roman Vanzuriak.

Romanii care blocheaza autostrazile din regiune pentru ca se opun mobilizarii tinerilor sunt acuzati de separatism in presa ucraineana si in retelele de socializare. Sursa citata arata totusi ca la protest au iesit si locuitorii satelor ucrainene, precum Mamaivti din raionul Kitmani si multe alte sate din raionul Sochireni.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php