John McCain: Raspunsul occidentului la actiunea Rusiei in Ucraina este ridicol

0 794
 
Raspunsul tarilor occidentale la actiunea Rusiei din Ucraina este “aproape rizibil”, a declarat miercuri senatorul american John McCain, adaugand ca trebuie adoptata o pozitie ferma pentru a stopa ambitiile Kremlinului, scrie AFP. „Daca europenii si americanii nu iau masuri mai puternice, cred ca (presedintele rus Vladimir) Putin se va simti mai indraznet”, a spus acesta, dupa ce a discutat cu presedintele lituanian Dalia Grybauskaite.”Faptul ca noi nu am ajutat guvernul si poporul ucrainean dupa invazia lui Vladimir Putin este rusinos”, a adaugat el.

„Raspunsul la actiunea lui Putin a fost aproape rizibil”, a comenat senatorul american.

Declarandu-se „foarte preocupat de cresterea violentei in estul Ucrainei”, McCain a reinnoit apelurile la furnizarea de armamante catre armata ucraineana.

De asemenea, acesta si-a exprimat ingrijorarea fata de securitatea Moldovei si a cerut intarirea cooperarii intre Statele Unite si tarile baltice, careu au trait o jumatate de secol sub dominatia sovietica, inainte de a se alatura NATO, in 2004.

„Sunt convins ca si sigur ca putem avea o cooperare militara mai importanta, nu neaparat cu baze permanente dar cu o rotatie a trupelor si exercitii militare”, a precizat acesta.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php