Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Victor Ponta, din nou duplicitar: Nu vom fi de acord niciodata cu autonomia etnica… dar trebuie sa continuam parteneriatul cu UDMR, care doreste autonomia

ponta UDMR

Premierul Victor Ponta a încheiat un pact cu UDMR, pentru a-şi asigura un loc călduţ în fruntea Guvernului, mai ales după scindarea USL. Tocmai acum, în prag de europarlamentare, UDMR a relansat ideea necesităţii autonomiei pe criterii etnice, însă spre deosebire de anii trecuţi, acum va prezenta formaţiunea în mod public un plan în acest sens, potrivit preşedintelui Kelemen Hunor.

Pe această linie UDMR a încheiat şi un parteneriat cu Partidul Civic Maghiar.

Astfel că premierul Victor Ponta este partener la Guvernare cu două partide care doresc autonomie.

Cu toate acestea, Ponta a declarat luni că nu va fi de acord niciodată cu autonomia, mai ales că judeţele Harghita şi Covasna primesc mai mult de la bugetul central decât contribuie şi sunt dependente de reîmpărţirea banilor, Bucureştiul contribuind cu aproape 20% la buget.

Întrebat de Antena 3 dacă se va renunţa la alianţa cu UDMR în urma declaraţiilor pe această temă ale oficialilor din Uniune, premierul a susţinut că menţinerea unei relaţii de colaborare cu UDMR este o soluţie mult mai bună decât a-i radicaliza pe membrii Uniunii şi a-i face să se simtă cu adevărat persecutaţi.

Adică dezaprobarea unor acte anticonstituţionale înseamnă persecuţie? Din câte ştim, conform Constituţiei, România este stat naţional, unitar şi indivizibil. De pe NapocaNews

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=13065

Postat de pe 3 apr. 2014. Catalogat ca Politică. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php