La alţii se poate: Germania, un deputat doarme în hostel: „Nu am bani pentru hotel”

0 973

Germania, un deputat în transfertă doarme într-un cămin pentru tineri (Andreas Rentz / Getty Images)

Deputatul Henryk Wichmann de la Uniunea Creştin-Democrată (CDU ), în vârstă de 36 de ani, are de întreţinut pe soţia şi cele patru fiice ale sale. Salariul lunar al unui membru al parlamentului din Brandenburg este de 4.390,20 euro.

Când trebuie să călătorească la Potsdam pentru reuniunile parlamentului regional din Brandenburg, deputatul Henryk Wichmann preferă să rămână peste noapte într-un cămin pentru tineri, altfel cu salariul său ar avea dificultăţi în menţinerea soţiei şi fiicelor sale.

Salariul lunar brut al unui membru al parlamentului din Brandenburg este de 4.390,20 de euro, la care se adaugă o diurnă generală de 586,30 de euro.

„În familie sunt singurul care câştigă”, spune Wichmann pentru ziarul Bild, „am patru fiice cu vârste cuprinse între unul şi zece ani şi banii pe care îi economisesc (mergând în cămin), prefer să-i investesc în educaţia fetelor sau pentru vacanţa familiei. De ce ar trebui să cheltuiesc mai mult?”.

Pentru o noapte de cazare la cămin, unde trebuie să-şi facă patul singur, într-o cameră cu un pat supraetajat, cu duş şi toaletă, parlamentarul plăteşte 31,50 de euro sumă în care este inclus şi micul dejun.

Din anul 2009, Wichmann este deputat regional şi pentru a se deplasa cu maşina de la casa sa din Lychen în parlamentul de la Brandenburg are nevoie de patru până la şase ore dus-întors” de aceea trebuie să rămân peste noapte în Potsdam de şase sau opt ori pe lună”.

Pentru o cameră într-o pensiune ar trebui să plătească cel puţin 50 de euro, o sumă care i se pare excesivă, deoarece statul german rambursează parlamentarilor săi pentru sejururi doar o taxă fixă de 243 de euro pe lună, cu rezultatul, explică Wichmann „că pentru o cameră care costă mai mult de 30 de euro trebuie să pun din propriul meu buzunar”.

n.n. (redactia Buciumul) in 1940 ministrii din provincie care apartineau Miscarii Legionare, atat de hulita (de ce oare?) de majoritatea politicienilor actuali si pe cale de a fi interzisa explicit printr-o lege initiata de presedintele Senatului, locuiau la mansarda casei Cantacuzino din strada Gutenberg…

sursa: EpochTimes Romania

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php