Diaconul ANDREI KURAEV concediat de la Academia Teologica din Moscova pentru CRITICILE ANTI-PUTIN si pentru acuzele legate de existenta unui LOBBY GAY din Biserica Rusa

0 444

kuraev3

Andrei Kuraev, un arhidiacon si blogger rus foarte cunoscut, a fost concediat de la Academia Teologica din Moscova pentru “activitatile sale provocatoare si scandaloase… din mass-media si de pe blogosfera”, conform comunicatului de presa al institutiei. 

Kuraev scrie frecvent pe blogul sau personal de le LiveJournal (http://diak-kuraev.livejournal.com/), expunandu-si viziunile sale personale asupra evenimentelor din actualitate, inclusiv asupra protestului anti-Kremlinian al grupului punk Pussy Riot si asupra unui scandal de hartuire sexuala din biserica. 

Desi Academia nu a specificat care anume comentarii ale lui Kuraev au atras mania Bisericii, a comunicat ca A.K. a ignorat modul in care afirmatiile sale publice se rasfrang asupra institutiei de invatamant si asupra bisericii.

Kuraev s-a plans ca decizia concedierii sale a fost pusa pe agenda Academiei si a fost supusa votului in absenta sa.

“Decizia a fost luata nu rational, ci intr-o fervoare”, a scris Kuraev intr-o postare pe LiveJournal, afirmand ca “nu-mi amintesc un caz similar in ultimii 300 de ani din istoria Academiei”. 

Kuraev a citicat modul in care biserica a gestionat un scandal recent din orasul Kazan, unde un cleric concediat pentru hartuiri sexuale asupra studentilor a fost reprimit imediat intr-o alta dioceza din Tver.

Kuraev a scris pe blogul sau ca incidentul “demonstreaza prezenta unui influent lobby gay in Biserica noastra.” 

Profesorul, care are un doctorat in stiinte filosofice si a predat la Academie din 2004, a dezbatut si motivatia din spatele protestului “rugaciunii punk” a grupului Pussy Riot din Moscova, anul trecut. 

vezi continuarea la Razboi intru CuvantDiaconul ANDREI KURAEV concediat de la Academia Teologica din Moscova pentru CRITICILE ANTI-PUTIN si pentru acuzele legate de existenta unui LOBBY GAY din Biserica Rusa )

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php