Papa Francisc e un creștin-naționalist ?

0 752

Deși mulți dintre ortodocșii noștri s-au grăbit să îl acuze de masonerie, se pare că Papa Francisc a ieșit din trupele aflate de cealaltă parte a baricadei. Mai precis, în tinerețe a fost membru al grupării argentiniene ”Guardia de Hierro”, mișcare a tinerilor creștini care îl susținea pe generalul naționalist Juan Domingo Perón. Mișcarea, apărută în Argentina în anul 1961, a fost numită astfel tocmai în amintirea ”Gărzii de Fier” a lui Corneliu Zelea Codreanu.

Iată câteva legături la articole în spaniolă care discută această implicare politică din tinerețea Papei Francisc, al doilea fiind incriminator: 12. Iată și câteva imagini de la o aniversare recentă a acestei mișcări: 3. Iar aici găsiți câteva citate dintr-un discurs în care Papa Francisc a comparat avorturile cu sacrificiile umane aduse în vechime idolilor, fiind și acestea niște sacrificii umane aduse unor idoli moderni (confort, bunăstare, bani): 4.

Nu vreau să spun că religia catolică e la fel de bună ca a noastră, pentru că nu e așa. Tot modernizându-se, catolicii au pierdut multe. Nici să promovez în vreun fel – Doamne ferește! – ecumenismul, această capcană a masonilor. Adevărul și minciuna nu pot sta în același loc. Dar, poate, ar fi cazul să nu mai aruncăm cu noroi într-un înalt prelat creștin care s-ar putea să fie un aliat al nostru, al tuturor celor care dorim ca lumea să se întoarcă spre Dumnezeu, iar nu vreun înainte-mergător al lui antihrist, cum îl prezintă unii dintre ai noștri. Să vrea Dumnezeu să fie de-al nostru și să încerce să schimbe ceva în bine în lumea asta!

de Marius Ianuş

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php