Romania: dupa 24 de ani de cosmar, intre jaful legalizat si protestele „ilegale”

1 1.116

Dupa ce am visat frumos in decembrie 89, dupa confiscarea revoltei populare de catre o clica de fosti stalinisti in frunte cu Silviu Brucan si Ion Iliescu, lovitura de stat si tradarea intereselor nationale au devenit evidente pentru cei care ne revoltaseram sincer impotriva sistemului comunist. Protestul anticomunist din Piata Universitatii 1990 a fost innabusit in sange de catre minerii manipulati si securistii deghizati in mineri la instigarea aceluiasi Ion Iliescu.

A urmat un presedinte care s-a declarat „invins de securitate” si un altul care „se lupta” cu „sistemul ticalosit” facandu-se ca uita ca au fost si sunt parte a acestuia si au patronat si ei jaful post 89, sub masca asa ziselor „privatizari” care de fapt au insemnat distrugerea aproape integrala a capacitatilor de productie romanesti. Mai nou avem un prim-ministru plagiator si mincinos care acum 1 an si ceva „salva Rosia Montana” si se opunea exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica iar acum este un sustinator asiduu al cianurarii si otravirii panzei de apa freatica si a pamantului si ii felicita public pe jandarmii care i-au stalcit in bataie pe satenii care-si apara pamanturile de otrava la Pungesti dupa modelul lui Ion Iliescu care in 1990 ii felicita pe mineri pentru „inaltul spirit civic” si pentru salvarea democratiei.

La protestul „ilegal” din aceasta seara un jandarm striga de zor la portavoce „actiunea dumneavoastra este ilegala”. Oare ce ar trebui sa spunem noi, cei carora ne pasa sincer de aceasta tara, celor care au jefuit-o timp de 24 de ani si acum isi voteaza superimunitati si incearca sa treaca prin parlament legi care inlesnesc exproprierea oricui daca o companie gaseste resurse de subsol pe acel teren, celor care inghit anual sume enorme pentru protocol,chirii si intretinerea unei cladiri imense, a doua din lume dupa Pentagon, in care se tot inmultesc ajungand sa depaseasca numarul congresmanilor din S.U.A. desi a existat un referendum in care majoritatea zdrobitoare a votantilor a fost pentru reducerea numarului de parlamentari, ce ar trebui sa spunem guvernului care patroneaza jaful, abuzurile si violentele impotriva unor oameni simpli care isi apara pamanturile si dreptul la viata?

Traim un cosmar de 24 de ani. Romani putem sa ne trezim odata?

Alexandru Mihail

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php