Să vină copii la mine: Sfântul Stelian, cinstit la grădinița patronată de Arhiepiscopia Clujului

0 541
Să vină copii la mine: Sfântul Stelian, cinstit la grădinița patronată de Arhiepiscopia Clujului

În calendarele ortodoxe este pomenit în data de 26 noiembrie Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor.Acest sfânt s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică, într-o familie foarte bogată. Plin de iubire dumnezeiască şi povăţuit de Duhul Sfânt, el şi-a împărţit averea săracilor şi s-a retras în pustiu, pentru a se adânci în rugăciune şi cunoaşterea lui Dumnezeu. Spre deosebire de alţi pustnici, el nu s-a retras cu totul din lume, ci, din dragoste pentru oameni, mergea printre ei şi îi ajuta, întorcându-se apoi la chilie pentru odihnă. Pentru viaţa de curăţie şi rugăciune, Dumnezeu l-a învrednicit de darul tămăduirii. Într-unul din drumurile sale, Sfântul Stelian a pus mâna pe creştetul unui copil suferind şi acesta s-a tămăduit imediat şi de atunci sfântul a început să fie căutat de oameni aflaţi în suferinţă, copii, tineri sau bătrâni. Aceştia, prin rugăciunea sfântului, dar şi prin rugăciunea şi credinţa lor, luau tămăduire de la Dumnezeu. Astfel, prin grija faţă de copii şi familii, prin tămăduirea copiilor, dar şi prin ajutorul dat mamelor, Sfântul Stelian avea să devină ocrotitorul copiilor şi al familiei. Grija sa pentru copii se vedea mereu pe chipul său. Era mereu blând, binevoitor, plin de dragoste pentru cei din jur, având mereu un cuvânt de mângâiere pentru fiecare.

Grădinița “Sfântul Stelian”, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului, și-a cinstit marți, 26 noiembrie 2013, patronul spiritual. Cu prilejul sărbătoririi hramului, în mijlocul copiilor și a educatorilor acestei unități de învățământ a fost prezent de la ora 9, ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Ierarhul i-a binecuvântat pe copii, părinți și cadre didactice și a asistat la un program artistic susținut de cei aproximativ 50 de copii, ce își desfășoară aici activitatea. La final, ÎPS Andrei i-a felicitat pe cei mici, dar și pe educatorii ce se ocupă de copii și le-au oferit câteva îndemnuri duhovnicești. Grădinița Sfântul Stelian și-a deschis porțile, cu prilejul sărbătoririi hramului, și pentru părinții clujeni care au dorit să vadă spațiile și activitățile la care iau parte copiii. După-masă, de la ora 16, cei mici s-au bucurat de un program destinat lor ce a cuprins cântece la chitară și alte momente artistice.

Grădiniţa „Sfântul Stelian” a fost înfiinţată acum 5 ani și funcţionează într-un imobil ce aparține Arhiepiscopiei, situat pe str. Iuliu Maniu nr. 31. Pe lângă activitățile obișnuite, copii pot beneficia aici de cursuri de pictură și de limbi străine, engleză şi germană.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea

Sursa: NAPOCANEWS

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php