Incident la Teatrul Evreiesc: Cativa sustinatori ai proiectului Rosia Montana au intimidat-o pe Maia Morgenstern

0 525

Patru persoane care s-au recomandat drept sustinatori ai proiectului minier de la Rosia Montana au agresat-o verbal, joi dimineata, pe actrita Maia Morgenstern, cunoscuta pentru opozitia fata de aceasta investitie.

Contactata de Centrul de Investigatii Media, actrita Maia Morgenstern, care este si managerul Teatrului Evreiesc din Bucuresti, a povestit ca, in cursul diminetii, a fost anuntata de secretara ca patru “persoane din Rosia Montana” doresc sa stea de vorba cu ea.

“Am vrut sa fiu respecutoasa si politicoasa si sa nu par inabordabila, asa ca, desi aveam o groaza de lucruri de facut, am decis sa ies din birou, pe hol, pentru a ii saluta si a ma scuza in fata dumnealor pentru ca timpul ma preseaza si nu pot sta de vorba cu dansii. Tin sa mentionez ca nu aveam vreo intalnire programata cu domniile lor, nu isi anuntasera in vreun fel prezenta la biroul meu”, a declarat Maia Morgenstern.

Aceasta a povestit ca, in momentul in care a iesit din birou pe hol, cei patru au inceput sa-i vorbeasca pe un ton amenintator.

“Sa ne dati banii inapoi, ne-ati luat banii, ne-ati luat locurile de munca, dumneavoastra sinteti de vina”, a povestit actrita ca i-ar fi spus cei patru barbati.

Unul dintre cei patru barbati a filmat cu un telefon intreaga scena desi, spune Maia Morgenstern, a observat acest lucru si le-a cerut sa inceteze.

Maia Morgenstern a tinut sa precizeze ca nu a fost in niciun fel agresata fizic.

“Vreau sa fim cinstiti si sa nu fabulam: nu m-a atins nimeni, nu a existat nici macar vreo intentie violenta, ci doar au fost agresivi verbal. Nu pot spune nici ca am fost injurata, ci doar intimidata. Discutia s-a purtat intr-un mod rastit si violent verbal, dansii apropiindu-se de mine iar eu retragandu-ma, pana cand, in final, am fost nevoita sa ma retrag in biroul meu. Insa vreau sa fie clar, sa nu inventam: nu m-am baricadat in birou, nu am fost violentata in vreun fel, nu am fost injurata, ci doar intimidata”, a lamurit aceasta.

Dupa ce a revenit in birou, actrita a chemat paza, cerand ca cei veniti acolo sa fie invitati sa iasa din institutia pe care o conduce.

Ea a declarat ca se gandeste sa depuna plangere la politie, cu atat mai mult cu cat cei patru barbati s-au legitimat la intrarea in teatru, astfel ca pot fi foarte usor identificati.

Maia Morgenstern a devenit un cunoscut opozant al proiectului minier de la Rosia Montana dupa ce a aparut intr-un spot critic la adresa Rosia Montana Gold Corporation.

Incidentul de joi poate fi urmare a faptului ca o comisie speciala a Parlamentului Romaniei care a analizat un proiect de lege al Guvernului considerat favorabil investitorului a votat un raport de respingere a initiativei legislative.

Maia Morgenstern nu a putut preciza daca cei patru erau angajati ai companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation sau doar localnici din Rosia Montana care doresc pornirea minei.

Catalin Hosu, purtatorul de cuvant al RMGC, nu a putut fi contactat pentru a fi intrebat despre incident.

Sursa: Centrul de Investigatii Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php