Ponta, gafă despre moartea lui Brâncoveanu

2 970

ponta-rosia-montana

Premierul Victor Ponta a avut şi activităţi culturale în cadrul vizitei din Turcia. El a dezvelit, într-un muzeu din Istanbul, o plachetă comemorativă cu domnitorul Constantin Brâncoveanu şi cu cei patru fii ai săi.

Prim-ministrul a povestit întâmplarea de la Istanbul şi miniştrilor săi, azi, în şedinţa de Guvern, dar a făcut o gravă confuzie. Constantin Brâncoveanu a murit în închisoare, a spus Victor Ponta. Nimic mai greşit, însă. Brâncoveanu a fost decapitat, împreună cu toţi cei patru fii ai săi de sultanul Ahmed al 3-lea în anul 1714.

„Am reușit ce nu credea nimeni că o să reușim: să dezvelim o placă memorială pentru Constantin Brâncoveanu și fiii săi care au pierit în închisoare la Istanbul. Anul viitor o să-l rog pe ministrul Culturii să ne sprijine pe noi toți ca anul Brâncoveanu, 300 de la moartea sa și a copiilor, e și sfânt, de altfel, al Bisericii Ortodoxe, să omagiem, practic, o mare personalitate”, a spus Victor Ponta, înaintea ședinței de Guvern.

„În memoria domnitorului Constantin Brâncoveanu și a celor patru feciori ai săi, care au fost întemnițați în închisoarea Yedikule la începutul secolului al 18-lea departe de scumpa lor patrie, și întru statornica amintire a istoriei comune a popoarelor român și turc”, se scrie pe placheta memorială de la Istanbul.

Victor Ponta este absolvent al Facultății de Drept, iar pentru a fi admis a dat examen din istorie.

sursa: digi24.ro

2 Comments
  1. lica says

    Ca sa vezi cat de informat este Ponta. Se pare ca nici la scoala nu a prea invatat.Despre cum a murit Brancovean stiu si copii….Rusine Ponta!!DARRRrr.. el nu avea nevoie oricum plagia totul!! Nu inteleg ptr ce ai participat tu la Istambul??..Mai zici de Basescu??..Macar ala pe unde merge face ceva ptr tara nu vb prostii ca ntine. Imi vine sa pling cand vad pe mina cui a incaput Romania.. Sa fi Premier si sa nu itzi cunosti istoria tarii tale??..Rusine!!

  2. costea says

    Una dintre cauzele majore ale ravagiilor postdecembriste comise de către adunătura de borfaşi mediocri strânşi în „clasa politică” este ignorarea specialiştilor, arbitrariul şi voluntarismul devenind regula de conduită a acestor politicieni de doi bani. În această cheie trebuie înţeleasă această încă o tâmpenie exhibată, cu zâmbetul retardat de rigoare, în legătură cu Brâncoveanu, dezvăluind încă o dată legătura de esenţă dintre pontănacul naţional şi băse: ambii se lipsesc de consilieri, zburdând năvalnic pe arătură, din gafă în gafă…(Legendă: gafă=tâmpenie).

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php